Не само на думи: Феновете на Левски показаха, че знаят как да подкрепят любимия отбор


Не само на думи: Феновете на Левски показаха, че знаят как да подкрепят любимия отбор
Снимка: БГНЕС

86447 0

Любовта е действие, а всичко останало са просто думи. Това важи с пълна сила и за любовта към любимия отбор, която не всеки може да разбере и често се чуди как може до такава степен да обладае ума и да вземе сърцето на един човек. В България често хората са силни само на думи, но когато дойде време за действие, настъпва отстъпление. В последната седмица обаче феновете на Левски счупиха това клише и показаха, че наистина могат да подкрепят отбора на сърцето си с цялата си душа и не само на приказки, но и с дела.

Без да искат те се оказаха в центъра на цялата драма, която се завъртя около „синия“ клуб – проблеми със собствениците, притеснително малка сума в касата на клуба и изключително къс финансов хоризонт. Все неща, които един привърженик никак не иска да чуе, а и далеч не е негова работа да се занимава точно с това. Работата на привърженика е да подкрепя своя отбор на стадиона – докрай и безрезервно.

Нещо, което доста често убягва на родните фенове, поглеждайки към стадионите през сезона. Проблем, който се настанява трайно в българския футбол, като причините са много, а начините за разрешаването му - малко. Оказва се, че най-трудното действие в днешно време е да излезеш от социалните мрежи и да отидеш на стадиона. А точно от това в момента има нужда Левски и феновете поне към този момент показват, че са го разбрали. И не само, за да отидат и да подкрепят играчите на терена, а за да покажат, че им пука и вярват, че могат да защитят това, което обичат. Независимо от резултатите, а въпреки тях и въпреки всичко, което ги е докарало в моментното състояние.

И тук не става въпрос само за клуба „Левски“, а за идеята, която се предавала над един век от поколение на поколение. Идеалът, който винаги е поставян от привържениците над всичко и всички и който в момента кара и млади, и стари да дадат по нещо от себе си, за да помогнат.  Идеалът, който обединява хора от различни краища на страната и чужбина, от различни прослойки и с различни интереси в името на едно единствено нещо - Левски. И сега той се нуждае от най-голяма подкрепа – морална, емоционална и финансова. И само за няколко дни „сините“ привърженици откликнаха и поеха инициативата в свои ръце.

За три дни бяха продадени около 1000 карти и целта от 2020 се преизпълни, което наложи от „Герена“ да сложат нова задача  - 3333 карти до 3 март. Освен това бе подобрен и рекордът за най-много абонаментни карти, а билетите за двубоя с ЦСКА се изкупуват в отлични темпове. За по-малко от 24 часа в дарителска сметка, открита от клуба бяха събрани около 100 000 лева, които ще отидат за задължителната и изключително важна вноска към НАП. В следващите дни ще се съберат и още, защото феновете показаха, че не искат да са безучастни към това, което се случва с любимия им отбор.

Това обаче са само едни "сухи" цифри, зад които всъщност стои много любов, а и мъка в последните години. Феновете много страдаха, но не оставиха своя тим, просто защото така са възпитани. И изглежда, че точно върху тях се стоварва тежката отговорност да опитат да спасят своя клуб, своя идеал и своята любов. Ясно е, а и едва ли са много привържениците, които смятат, че могат постоянно да издържат финансово клуба. В идните няколко месеца обаче изглежда, че ще се наложи точно това или поне доколкото силите и възможностите им позволяват. 

Всички тези действия от „сините“ привърженици имат толкова силен емоционален заряд, какъвто прекалено често липсва по трибуните и който е много лесно заразяващ. Въпросът е колко дълго ще успее да продължи тази зараза и ще изтрае ли тя поне до края на сезона, ако до тогава все така няма никаква ясното около собствениците и спонсорите на отбора. Отговорът го знаят само „сините“ привърженици, но сега е техният момент да покажат, че могат да разчупват стереотипите и да напишат своята история. Да продължават със своите уроци по любов, които да се превърнат в постоянно явление и след години с чиста съвест да могат да разказват на своите синове, дъщери и внуци как са помогнали на своя клуб, който се защитава вече над 105 години от поколения левскари.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички