Какво му умуваме? Вече има само 1 стадион за България - Унгария, който БФС може да си позволи


Какво му умуваме? Вече има само 1 стадион за България - Унгария, който БФС може да си позволи
Снимка: Emona Tsoncheva / / LAP.bg

3254 0

Първо Националният стадион "Васил Левски" в София, после на "Христо Ботев" в Пловдив, но без фенове. А сякаш всичко бе с предопределен край още от самото начало. Не беше ли логично кой е "скритият" избор, до който ще се прибегне от страна на БФС?

И двата варианта отпаднаха. А сега от Българския футболен съюз мислили нов вариант - щяло да бъде областен град. Сред футболната общественост в България обаче логично царува мнението, че остана само един вариант. И той изглежда най-логичен за централата ни.

Ако все още поне малко се зачитат правилата от европейската футболна централа (УЕФА), то остава единствено... "Хювефарма Арена" в Разград, но без публика на стадиона, разбира се. Домът на Лудогорец вече е приемал срещи на националите.

"Хювефарма Арена" в Разград - единственият останал избор за България - Унгария?

Последният случай обаче, в който националният отбор по футбол на България игра в Разград, завърши отново със скандал. Тогава "лъвовете" завършиха при равенство 1:1 срещу Сърбия, като изпуснаха победата в последните минути.

Стигна се обаче до неразбории, имаше и плакати срещу управлението на БФС. Родни запалянковци на Черно море излязоха с декларация, че е имало насилствена намеса първо от частни охранители. Те били отблъснати от по-крайните запалянковци, а след това се намесили полиция и жандармерия. Острата позиция бе и срещу Георги Иванов - Гонзо, който се държал грозно и неприсъщо за човек на неговата позиция.

Въпреки тези проблеми - логиката сочи, че няма как да има друг вариант извън София... и извън Пловдив... а и извън Разград. Появи се информация на dsport, че Кърджали може да приеме срещата, но това би било прецедент в историята. А и в разрез с правилата на УЕФА. Изглежда твърде нагло подобно решение и в действителност стадионът в Разград изглежда единствената адекватна опция.

Вече обаче всичко изглежда възможно, а правилата сякаш са гъвкави като нагрят метал, държан от дългите ръце на Борислав Михайлов, простиращи се и до централата в Нион. А Михайлов и БФС все още се питат - "кой ми сра в гащите".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички