Официално: Община Пловдив с дългоочаквания отговор към БФС за "Христо Ботев"


Официално: Община Пловдив с дългоочаквания отговор към БФС за "Христо Ботев"
Снимка: facebook / botevplovdiv

2750 0

Дългоочакваният отговор от Община Пловдив за стадион "Христо Ботев" дойде. След като в петък оттам бе решено, че националният отбор по футбол на България не може да приеме там Унгария, това трябваше да бъде преразгледано и днес - в понеделник (13.11).

В крайна сметка отговорът остава отрицателен и БФС ще трябва да измисли друг вариант за стадион, който да приеме дуела. Срокът е прекалено кратък и няма как да се случи за датите 14-16 ноември 2023 година.

Това се посочва в писмото, като е взето предвид експертното мнение на строителя на "Колежа" Илиян Филипов. Ето какво бе развитието и думите от Общината:

Кметът и Общината отговориха на БФС за "Христо Ботев"

"В писмо до Българския футболен съюз Община Пловдив препотвърждава днес решението си от петък, а именно – няма възможност да предостави на БФС за ползване стадион "Христо Ботев“ в периода 14-16.11.2023 г.

В свое становище от днес Илиян Филипов, представляващ ДЗЗД "Колежа“, съобщава, че сроковете за прекратяване на строителните дейности, демобилизация и привеждане на строителната площадка във вид, в който тя няма да застрашава живота и здравето на гражданите, е прекалено кратък и няма как това да се случи за посочените дати.

Към днешна дата ДЗЗД "Колежа“ извършва СМР на сектори "Б“ и "Г“ и прилежащите им паркинги, които са планирани предварително и са част от процес, който не може да бъде прекъснат за толкова кратък срок. Предвидените СМР се извършват с тежка техника, уточняват от фирмата-изпълнител.

"Всички дейности са планирани предварително и съобразени единствено с програмата на ФК "Ботев“ Пловдив и тяхното изпълнение няма как технологично и в посочения срок да бъдат прекъснати и в допълнение да бъде обезопасена строителната площадка и прилежащите зони“, се казва в становището на ДЗЗД "Колежа“.

Предвид всичко изложено и воден единствено от грижата за живота и здравето на гражданите, кметът на Пловдив Костадин Димитров препотвърди решението, че стадион "Христо Ботев“ не може да бъде използван от БФС в периода 14-16 ноември 2023 г." - се казва в съобщението.

Президентът на БФС Борислав Михайлов заяви, че при това развитие целият БГ футбол ще бъде блокиран за дълги години.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички