Готов ли е скандалът за пари в съблекалнята на ЦСКА?


Готов ли е скандалът за пари в съблекалнята на ЦСКА?
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

7411 0

В ЦСКА са много доволни от привличането на италианския халф Стефано Белтраме. Да, за нашите условия това си е трансфернто събитие. "Новото ни попълнение може да внесе страхотно качество на отбора в този момент. Трябва да сме щастливи от усилията на собственика, който го привлече в нашето семейство. Всички бяхме много отдадени за привличането му. Уверявам ви, това въобще не беше лесно", каза спортният директор на "червените" Кристиано Джарета.

Дотук добре. Ако обаче се окажат верни тиражираните слухове в медиите, че заплатата на привлечения вчера Стефано Белтраме е 1,5 милиона евро на година, тепърва ще започнат проблеми между играчите.

Новото попълнение ще взима космическа заплата, твърдят медиите в Италия. Известният журналист Джанлука Ди Марцио написа, че офанзивният халф ще взима въпросната сума на година на "Армията".

Факт е, че Белтраме идва от Б отбора на гранда Ювентус, където финансовите стандарти също са доста високи. Но също е факт, че италианецът ще е точно два пъти над звездата на Лудогорец Клаудио Кешеру, който се разписва срещу 750 000 евро годишно.

В Италия още пишат, че договорът на Белтраме е за 1,5+1 години. Не е ясно каква трансферна сума е платена от ЦСКА, тъй като халфът имаше договор с Ювентус.

Не си мислете, че колегите на Белтраме в червената съблекална ще го посрещнат с хляб и сол, знаейки, че взима десетина пъти повече от тях. В България подобна футболна заплата не кореспондира с реалността и с колегиалните взаимоотношения. А това е доста важен момент.

Друг е въпросът какви са договорките с Белтраме. Не се знаят нито параметрите на трансфера, нито неговият срок, нито други детайли. У нас е така.

Случаят с Лима и Соуса

Имаше един показателен пример в ЦСКА преди години, с друг звезден трансфер. Даже два - с бразилските перли Лима и Соуса, купени за милиони от Васил Божков. Те набързо успяха да се скарат с колегите си в съблекалнята и да ги настроьт срещу тях. За да дойде един бял ден, в който изчезнаха от България, без да се обадят на никого...

Погледнато принципно, трансфери от ранга на Белтраме са позитивен знак за окаяния ни футбол. Но лошото е, че това все още е като бутикова стока на пазар в Малашевци. И оттук идва проблемът.

Автор: Владислав КОЛЕВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички