След всички грешки и критики: Пламен Андреев се превръща в интегрална част от Левски


След всички грешки и критики: Пламен Андреев се превръща в интегрална част от Левски
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

10819 0

Чували сте със сигурност максимата "вратарската позиция е най-трудна във футбола". Играчите на този пост са недооценени, когато се справят добре, и най-големи грешници, когато не показват най-добра форма в 100% от времето. 

Още по-трудно е за младите вратари във футбола. Постът има огромни изисквания, а опитът е от особено значение - колкото повече неща е видял един вратар, толкова по-добри ще са реакциите му във всякакви ситуации. Младите вратари се учат от грешките си. Някои от тях не успяват да ги превъзмогнат, губят изцяло увереността си и остават забравени завинаги. За щастие, не такъв е случаят с Пламен Андреев

Критиките бяха тежки, но оправдани 

Станимир Стоилов изгради отлична защита в Левски, а Николай Костов умело използва сработката между отделните футболисти, за да продължат "сините" да имат добра дефанзивна идентичност. Но Пламен Андреев и колебливите му изяви на моменти костваха немалко точки на Левски, а със слабото му представяне в определени мачове дойдоха и немалко критики. 

Грешката срещу ЦСКА беше най-ниският момент в кариерата на Андреев до момента

Слаба игра с крака. Липса на инициативност при центрирания. Слаба комуникация със защитниците. Това бяха само част от критиките към него. Те стигнаха своя връх в последния мач с ЦСКА, когато негова жестока грешка доведе до попадение на Дюкенс Назон - върхът на един сезон, в който Пламен беше всичко друго, но не и убедителен. 

Доверието остава непоколебимо и дава резултати

Треньорите обаче си знаят работата. И Стоилов, и Костов имат пълно доверие на младия вратар. И той започва да го оправдава, превръщайки се в играч с първостепенна роля за европейски поход на Левски. 

Той записа серия от 349 минути без попадение в своята врата по време на тазгодишните европейски мачове на тима. Освен това, срещу Апоел се отчете с 4 спасявания - две от които в критични моменти. 

Играта с крака на Андреев изглежда далеч по-добре след лятната пауза

В края на мача, когато Левски поведе, "сините" посрещнаха две центрирания в наказателното си поле - далеч от малкия пеналт. И в двата случая Пламен Андреев не просто излезе, но и улови топката. В тези случаи немалко вратари ще се опитат да избият, или дори няма да дръзнат да напуснат комфорта на малкото наказателно поле. Андреев обаче го направи - с решителност, която липсваше през миналия сезон. 

В Европа до момента е направил 12 спасявания. И, въпреки че вече не е капитан на отбора, се превръща в сигурен лидер в наказателното поле. 

Израстването е налице 

През 2023 година Пламен Андреев завърши гимназия. Много преди това се превърна в титулярен вратар на Левски. Изигра силни мачове, допусна и много грешки - някои фатални. Но това е пътят на вратаря - грешки, които му помагат да научи всички тънкости на поста. 

Андреев оправдава доверието, което получава от Левски, и продължава развитието си успешно

Пламен е все още на 18 години. Тепърва ще греши под рамката. Тепърва ще се налага да среща злобни коментари и критики по свой адрес. Но всичко това е процес по развиването на всеки вратар. И можем да кажем, че към настоящия момент процесът определено се развива в положителна посока. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички