Извънредно: ПСЖ "удря здраво рамо" на Левски за мачовете с Айнтрахт (Франкфурт)?


Извънредно: ПСЖ "удря здраво рамо" на Левски за мачовете с Айнтрахт (Франкфурт)?
Снимка: GettyImages

25816 0

Феновете на Левски изживяха драматична и невероятна вечер на "Герена", след като с гол 20 секунди преди края Роналдо прати "сините" на плейоф за влизане в груповата фаза на Лига на конференциите. 

Задачата за "сините" е много трудна, като съперник в следващия кръг е Айнтрахт (Франкфурт). И тук идва ролята на ПСЖ и как може да помогне индиректно на столичния клуб - привличайки най-добрия играч на "орлите" от Германия. 

Коло Муани може да е в ПСЖ още преди мачовете с Левски 

Парижани правят "чистка" в атаката си и след напускането на Неймар и Меси беше привлечен Усман Демеле. За да бъде финализирано новото атомно трио в атака обаче, ПСЖ се нуждае от централен нападател. И всички информации сочат, че френският гранд ще вземе Рандал Коло Муани от Айнтрахт. 

Френският ас на германския тим, оценяван на сума между 60 и 100 милиона евро, е желан от ПСЖ, за да бъде осъществено изцяло френско нападение между него, Дембеле и Килиан Мбапе. Освен това лично Мбапе настоява за този трансфер и парижани вече няколко седмици водят преговори за него. 

ПСЖ иска звездата на Айнтрахт да води нападението на тима

Според информация от последните 24 часа, Насер Ал-Хелайфи и компания са ускорили преговорите за Муани. Матео Морето - един от журналистите с най-точна информация за парижани, следи изкъсо сделката и на 16-ти август писа, че преговорите са на финалната права. 

Какво означава това за Левски? 

Ако се стигне до трансфер в следващите 7 дни, Рандал Коло Муани със сигурност няма да играе срещу "сините". Това ще е удар по амбициите на Айнтрахт, тъй като той е най-важният играч в селекцията на "орлите". 

През миналия сезон той не просто беше основен голмайстор с 23 гола във всички турнири, но в същото време раздаде и 17 асистенции - 40 голови участия в 46 мача! 

Отбор като Айнтрахт разполага с широка скамейка и има кой да замени Коло Муани на теория, но на практика влиянието му върху играта на "орлите" е сериозно. И негова продажба със сигурност би зарадвала Левски в навечерието на сблъсъка между двата отбора. 

Има ли и други отбори, интересуващи се от Муани? 

Намеренията на ПСЖ са ясни - искат да вземат стрелеца на "орлите". Друг достоверен източник - Фабрис Хоукинс, писа на 16-ти август, че преговорите на клубно ниво прогресират, тъй като германският тим е намалил цената на своя футболист до под 100 милиона евро. 

В същото време, нападателят е бил предложен и на Реал Мадрид. Според няколко източника, "кралете" имат интерес към играча, но не и за сумата, която Айнтрахт иска. 

Факт е, че интересът е налице. Въпросът е дали Коло Муани ще бъде продаден преди мачовете с Левски, или все пак ще се изправи срещу "сините". Ако се вярва на информациите, по-скоро друг футболист ще води атаката на Айнтрахт в двата мача с 26-кратния шампион на България. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички