ЦСКА - Локомотив (Пловдив): Това ли е "класата" на българския футбол?


ЦСКА - Локомотив (Пловдив): Това ли е "класата" на българския футбол?
Снимка: LAP.BG

7198 0

Дербито ЦСКА - Локомотив Пловдив отмина и в спомените на футболния запалянко ще остане единствено яростта от безвъзмездно загубеното време, отделено за този "спектакъл" между втория и третия в класирането на Първа лига. Два от най-силните отбори у нас трябваше да демонстрират, че и в България може да се играе футбол, и то на добро европейско равнище, но след 53 нарушения, 63 тъча и 90 минути мъка няма фен, който да назове случилото се "футбол". 

Преди срещата заканите бяха много, очакванията високи, а първият мач на Акрапович срещу тима, който изостави, вещаеше много драма. Дори неангажирани с пристрастие към двата отбора фенове чакаха с интерес това, което ще се случи на "Българска армия". Сега се приклинат, че в иначе топлата съботна вечер са прекарали 2 часа пред телевизорите - време, което няма кой да им върне. 

Двата "гранда" спукаха топката, която беше принудена да се превърне в неволен участник в един от най-нелепите мачове в българския футбол. ЦСКА се скъсаха да центрират, въпреки че и 10-годишно хлапе може да забележи, че ценралната тройка защитници на Локо (Пд) няма как да бъде победена по този начин. Странно е, че доскорошният треньор на "смърфовете" очевидно не знаеше за силата на бившия си тим при високи центрирания. 

И, ако някой фен на Локо (Пд) случайно се смее на това, което ЦСКА поднесе като продукция, бързо-бързо трябва да сведе смирено глава. "Смърфовете", които уж са сред най-атрактивните тимове в България, отправиха 2 (два!) удара и нямаха никаква идея какво да правят с топката, когато подминат централната линия на терена. Да, отбор, който има 1 победа на "Армията" в историята си, би трябвало да е доволен на равенство в столицата, но клуб с претенции и отлични изпълнители не може да изглежда толкова отчайващ. 

Разбира се, за "зрелището" най-вече допринесе плавната игра, която се получи. В мача имаше отсъдено нарушение на всеки около 100 секунди. В добавка видяхме колко класно двата тима могат да изпълняват "тъч", тъй като бяха изпълнени 63 странични хвърляния. Тези, които не са гледали мача, вече трябва да са пресметнали, че в мача я е имало 15-20 игрови минути, я не. Тези, които го гледахме, сме наясно, че нямаше и 5 минути футбол на "Армията". 

Да не забравяме и ролята на главния рефер, Валентин Железов. Играта определено беше груба, но на моменти съдията отсъждаше фаул, просто защото е минала около минута игра и той не е направил нищо. Раздаде 6 картона, позволи бавене на времето от определени играчи, и на всичкото отгоре даде 3 минути продължение. Да, със сигурност и той не е искал феновете да продължат да страдат от липсата на каквито и да е адекватни действия, но когато чистото игрово време е по-малко от 1/4 от мача, не е ли редно да видим поне 5-6 минути продължение? Или поне някакво старание да не се надува свирката за всяко леко съприкосновение? За Бога, футболът е контактен спорт. 

Както и да е. Тези 2 часа няма кой да ни ги върне. Но поне можем да си изкажем мъката, че поредното дерби със заряд не донесе никаква футболна стойност. Просто едно мъчение, най-вече за феновете. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички