Зидан при втория си престой в Реал Мадрид - животът след Роналдо и сравненията с Моуриньо


Зидан при втория си престой в Реал Мадрид - животът след Роналдо и сравненията с Моуриньо
Снимка: Getty Images/Guliver

2148 0

Измина десетилетие, откакто Реал Мадрид не е вкарал толкова малко голове през първите пет мача в Ла Лига - шест. За последно това бе с Жозе Моуриньо в първата му кампания в Мадрид. Но това не е единствената област, в която има сравнения между двамата треньори.

Френският треньор показа смелост в събота, когато на полувреме направи четири смени едновременно (Милитао, Асенсио, Каземиро и Валверде за Рамос, Лукас Васкес, Иско и Модрич), знак, че не е впечатлен от отношението на някои от неговите играчи при домакинското поражение с 0:1 срещу Кадис.

"Казах на играчите на полувремето, че ако мога да направя всичките единадесет промени, ще направя единадесет. Имах само три, но щях да отстраня и единадесетте", каза Моуриньо пък през януари 2012 г., преди да успее да преодолее Малага на Мануел Пелегрини след изоставане от 0:2 за Купата. Промените на Зидан обаче не успяха да окажат необходимото въздействие в събота.

Мадрид спечели титлата на Ла Лига през миналия сезон без да вкара огромно количество голове, но проблемът продължава да съществува пред вратата. По време на първия престой на Зидан, с Кристиано в отбора, те не вкараха в девет от своите 149 мача (6%). Мадрид под ръководството на Зидан този път, без Кристиано в отбора, не е отбелязал гол в 13 от своите 67 мача (19%). Откакто 35-годишната легенда напусна клуба за Ювентус, Мадрид завърши своите кампании в лигата с повече точки, отколкото вкарани голове.

Кристиано Роналдо вкара феноменалните 450 гола в 438 мача за Реал Мадрид и отсъствието му е ясно за всички. През първия сезон без него на "Сантяго Бернабеу" отборът не успя да спечели нито една от лигата, купата или Шампионска лига. Във втория сезон Мадрид спечели първенството, след като футболът беше спрян поради пандемията на коронавируса, но го направи, като вкара само 70 гола (в предишния сезон те вкараха 63), което е много под това, което Мадрид е свикнал. Много здравата отбрана, водена от капитана Серхио Рамос, е ключът към скорошния успех.

Мадридчани излязоха начело в 13 от 15-те мача в лигата, изиграни след почивката поради Covid-19. От тези 13 победи осем са били с един гол - Реал Сосиедад (1-2), Еспаньол (0-1), Хетафе (1-0), Атлетик (0-1), Гранада (1-2), Виляреал (2-1), Бетис (2-3) и Валядолид (1-0). Поражението на новака Кадис добавя малко напрежение в началото на сезона към отбора и Зидан преди Ел Класико на 24 октомври.

A защо Реал Мадрид не успява да създаде голови положения - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички