"Летящ" Левски през пролетта! Дори при Станимир Стоилов не е подновявал сезона толкова успешно


"Летящ" Левски през пролетта! Дори при Станимир Стоилов не е подновявал сезона толкова успешно
Снимка: Колаж: Sportlive.bg

3709 0

Първа лига излезе в първата си пауза заради националните отбори, след като бе подновена само преди месец. 5 кръга бяха изиграни, като бе видно, че някои отбори се намират в доста по-добра форма от останалите, а класирането започна да изглежда по обичайния си начин за последното десетилетие.

Лудогорец, който е дори с мач по-малко вече има 3 точки преднина на върха пред борбения тим на Черно море. Ако успее да спечели и отложения си мач срещу ЦСКА 1948, то разликата ще се увеличи на 6 пункта.

Лудогорец е отличник, но с Левски по петите

Още: Официално: БФС обяви промяна за сблъсъка между Левски и ЦСКА от 28-ия кръг на Първа лига

Малко лиши Левски от перфектен старт на пролетния дял

Именно разградчани са единствените, които след зимната пауза са 5 от 5 с победи. Отборът на Георги Дерменджиев има максималният брой точки от 15, а головата разлика е заплашителна - 15 вкарани и само 1 допуснат, който е при успеха с 3:1 срещу Черно море. Вторият най-успешен след подновяването на шампионата е Левски. "Сините" на Николай Костов записаха 4 победа - срещу Пирин, Арда, Хебър и Етър, като записаха едно равенство срещу Крумовград на стадион "Георги Аспарухов". Столичани вкараха 10 гола в тези срещи и допуснаха само 1. Заедно с Лудогорец са единствените два отбора, които имат по едно попадение в техните мрежи.

ЦСКА, който е трети, с равен брой точки с Черно море е с 4 победи и 1 загуба именно от "моряците". Допуснатите голове са 2. Що се отнася до класирането Левски има още да наваксва, тъй като е 4-ти на 6 точки след тима на Нестор Ел Маестро.

В последните 3 години Левски никога не е бил толкова убедителен

Левски стартира отлично пролетта - само едно равенство

И все пак "сините" отдавна не са започвали толкова убедително пролетния дял от шампионата. Миналия сезон за същия прозорец - до първата международна пауза, са изиграни 6 двубоя. Тогава, водени от Станимир Стоилов, възпитаниците му имат 3 победи, 2 равенства и 1 загуба. Успехите са срещу Арда, Ботев Враца и Хебър, хиксовете срещу Пирин и Лудогорец, а поражението от Черно море. В своебразното класиране за този период Левски е 4-ти по-успеваемост с 11 точки и голова разлика от 6. Далеч зад ЦСКА, който е събрал 16 точки (5 победи и 1 равенство) и от Лудогорец 13 (4 победи, 1 равенство и 1 загуба).

Още: Левски се похвали с 10 "призовки", един от футболистите няма да се яви заради контузия

През сезон 2021/22 ситуацията дори е още по-зле. От 5 изиграни мача събраните точки за Левски са 10 - от победи срещу Локомотив София, ЦСКА 1948 и Локомотив Пловдив. Едно равенство срещу ЦСКА и загуба от Лудогорец, като треньор отново е Станимир Стоилов.

През сезон 2020/21 от 6 мача няма нито един отличник. 26-кратните шампиони, водени от Славиша Стоянович, имат 3 победи - Славия, Ботев Враца и Монтана, и 3 равенства - Ботев Пд, ЦСКА 1948 и Етър за 12 точки. Пред тях е Лудогорец с 4 победи, 1 загуба и 1 равенство. А ЦСКА е с 3 победи, 2 загуби и равенство.

Още: Един опериран, един аут за 10 дена и още... Ботев Пловдив даде информация за четирима футболисти

Левски пак би ЦСКА със 7:2, но не точно на футбол

"Калъфките не ни интересуват", отсече Емил Велев и посочи един играч на Левски, при който "мирише на футбол"

След Трибуле и Вия: Левски хареса трети футболист на Берое

Левски взе на Костов играчи за 64 000 евро за цял сезон, а в миналото му взеха един футболист за 1,2 милиона лева

Потенциални кадрови проблеми за ЦСКА срещу Левски

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички