"Калъфките не ни интересуват", отсече Емил Велев и посочи един играч на Левски, при който "мирише на футбол"


"Калъфките не ни интересуват", отсече Емил Велев и посочи един играч на Левски, при който "мирише на футбол"
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

7672 0

Бившият футболист и старши треньор на Левски Емил Велев даде интервю пред "Тема Спорт", в което коментира представянето на "сините" от началото на официалната 2024-та година:

"Отборът играе с настроение във всичките мачове. Равенството с Крумовград го отдавам на това, че Патрик-Габриел Галчев получи директен червен картон още през първото полувреме. Може би Левски трябваше по-смело да атакува след това и щеше да стигне до успеха. В останалите мачове "сините" стигнаха до рутинни победи, както и се очакваше. Това бяха двубои от графата задължителни", започна Кокала пред изданието, а след това изрази мнение за новите бразилски попълнения - Фабио Лима и Евертон Бала:

ОЩЕ: Левски потвърди загатнатите планове - "Герена" отваря врати на 23-ти март!

"Като цяло внасят сериозен колорит в представянето на Левски. Играят каквото са си научили в Бразилия. Евертон Бала все още не сме го видели в поредица от двубои, а само за мач и половина, но загатва за потенциал. Лима пък вкара много красив гол срещу Хебър в Пазарджик и дано да реализира още такива. От останалите Карлос Охене е добре познат и си държи нивото, докато за Патрик Мислович и Хоакин Фернандес също е рано да даваме оценки".

"Калъфките не ни интересуват"

Велев бе запитан и какво очаква от предстоящите сблъсъци със Славия, Лудогорец, ЦСКА и Черно море:

Емил Велев

"Идват и тези мачове. В тях ще видим какво е състоянието на Левски. Това са по-сериозните съперници и целта на "сините" трябва да е победа в тях. Шампионската титла е много трудно да се гони, но поне за второто място смятам, че имат сили. Дори да кажем, че през този сезон може да се задоволят и само с квота за евротурнирите. Това е необходимо да се гони".

ОЩЕ: Потенциални кадрови проблеми за ЦСКА срещу Левски!

"За шампионската титла, както казах, ще е трудно. Дали ще е второ или трето място е едно и също. За Левски целта винаги е първото място и нищо друго. Калъфките не ни интересуват. Спомням си, че като не сме ставали шампиони, не сме си взимали медалите. Това е манталитет!", изтъкна бившият футболист.

"При него миришe на футбол"

Той посочи и един играч на Николай Костов, който му прави силно впечатление напоследък:

"Джавад Ел Джемили ми прави впечатление. Притежава много добра техника, постоянно търси гола. При него мирише на футбол. Но като цяло на този етап колективът изпъква и виждаме, че играчите постоянно си помагат".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - За цял сезон: Левски взе на Костов 7 играчи за €64 000, а в миналото му купиха един за 1,2 милиона!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички