"Излъга ли ни Саша"? "Изглежда много по-добре!" - любопитни реакции в САЩ за дебюта на Везенков!


"Излъга ли ни Саша"? "Изглежда много по-добре!" - любопитни реакции в САЩ за дебюта на Везенков!
Снимка: GettyImages

3805 0

Първи минути, първи точки и първи отлични отзиви за играта си получи Александър Везенков след успешния си дебют в НБА. Звездата на европейския баскетбол, който смени Стария континент с най-силното първенство на планетата, остави отлични впечатления с първите си 15 минути и заслужи похвали от анализатори, треньори и журналисти - не само в САЩ, но и в Европа. 

Много по-добър Везенков в дебюта, отколкото в предсезонната подготовка 

Както е известно, смесени бяха отзивите за играта на българина по време на предсезонната подготовка. Съмнения за качествата му обаче нямаше по време на първите минути, които записа със Сакраменто. 

Успешният дебют на Саша заслужи похвали в САЩ

"Саша изглежда... много по-добре тази вечер, отколкото по време на подготовката? 8 точки и 2 борби само за 7 минути", написа Франки Картосчели - един от журналистите на местно ниво в Сакраменто. 

"Бързото освобождаване на топката при стрелба вече е на показ от страна на Саша", написа отново той след първите 2 тройки на българина в НБА. 

"Излъга ли" Саша за играта си в дефанзивен план? 

Голямата въпросителна за това дали Везенков има дълго бъдеще в НБА бе играта му в защита. По време на предсезонната подготовка именно тя бе обект на критика. 

"Излъга ли ни Везенков за играта си в защита? Остана пред Колин Секстън през цялото нападение, а току-що изби топката от ръцете на Крис Дън", написа по време на мача Мат Джордж - журналист от ABC. 

С две откраднати топки Везенков впечатли с играта си в защита

Впечатляващото в случая е фактът, че Везенков демонстрира много по-добра защита генерално за 15-те си минути на терена, включително срещу двама от най-бързите гардове в лигата в лицето на Секстън и Дън. 

Впечатлен от играта на българина беше и Джеймс Хам от ESPN и The Kings Beat: "Саша Везенков се чувства комфортно на терена. Още една тройка. Добра защита. Борба. 8 точки за 7 минути". 

В дебюта си Везенков записа и 2 откраднати топки, което също допринесе за позитивните думи относно представянето му в дефанзивен план. 

Камерън Салерно от CBS пък отчете факта, че с тройката на Везенков 5:18 преди края на първата част Сакраменто са взели аванс в резултата и в нито един момент от мача не са изоставали отново. 

Везенков - ключов от пейката

Испански журналист за НБА - Фран Мерино, пък отчете колко важен е бил Везенков за шеметния край на първата четвърт - 5-те минути, в които реално Кингс установиха сериозен аванс срещу Джаз. 

Везенков се надява, че силното му включване ще му донесе и повеч минути

"Везенков дава сила на втората петица на отбора с арсенала, който очаквахме от него - открита стрелба от тройката, бележене на точки срещу зоново покритие и борба в атака". 

Пити Урадо - баскетболен треньор в Испания, пък отчете факта, че от последните две MVP-та на Евролигата, само Везенков е записал своя дебют в НБА. 

"8 точки без дрибъл - напълно в негов стил, и то срещу зоновата защита на Джаз. Отне и две топки. Изглежда Кингс ще разчитат на него", написа той в профила си в "X" (бившата социална мрежа Twitter). 

Всеки, който е пропуснал, може да види страхотния дебют на българина и първите точки в НБА на Саша Везенков

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички