Отличната зима на Лудогорец: Клубът изкара милиони от трансферния прозорец


Отличната зима на Лудогорец: Клубът изкара милиони от трансферния прозорец
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

4046 0

Шампионът Лудогорец стартира част от подновяването на своята селекция още по време на зимния трансферен пазар, след като се раздели с част от играчите си, някои от които бяха и твърди титуляри през последните месеци и години. 10-кратният пореден първенец в Първа лига ще се опита да обнови състава, за да излезе от "застоя", в който се намира и след двата поредни разочароващи сезона в Европа. 

Първата стъпка беше направена през изминалия месец, след като "орлите" направиха няколко отлични изходящи трансфера, а освен това успяха да изпълнят част от целите си що се отнася до привличане на играчи, вземайки Симон Слуга (вратар), Рик (краен бранител), Спас Делев (нападател) и Жан Карничник. Общата сума, платена за тях, е под 1.7 милиона евро. 

В същото време Лудогорец "излезе напред" от зимния трансферен прозорец, благодарение на продажбите, които направи. 

Колко пари изкара Лудогорец от продажби? 

Най-голямо внимание заслужава трансферът на Мавис Чибота. След слаб първи сезон с Лудогорец, Чибота беше сред най-добрите през последните 6 месеца и вдигна цената си. Клубът взе решение да се възползва от този момент и продаде Чибота за 1 милион евро на Макаби Хайфа (сумата може и да е по-голяма). 

Най-скъпият изходящ трансфер пък беше този на титулярния вратар Кристиян Кахлина. Той беше пратен в Шарлът (част от МЛС) срещу 1.1 милиона евро, след като направи зашеметяващ полусезон и се пребори рано-рано за титулярното място в селекцията на Валдас Дамбраускас, а след това бе под рамката на вратата и при Станислав Генчев. 

Само тези два трансфера напълниха касата на Лудогорец с 2.1 милиона евро. 

За останалите изходящи трансфери няма точна информация за сумата, която Лудогорец е прибрал. Стефан Баджи беше продаден в Турция, като параметри по сделката не се съобщават, но според информация на Sportlive.bg сумата е между 0.8 - 1 милиона евро. 

Под наем пък напуснаха Жозуе Са и Дорин Ротариу, като за тези сделки Лудогорец също ще получи 6-цифрена сума (официални финансови параметри не са предложени). Жозуе Са ще бъде продаден на новия си клуб срещу сума от порядъка на 300 хиляди евро, но сделката ще бъде финализирана след края на сезона (такава е опцията в договора му). 

Така от зимния трансферен прозорец Лудогорец е получил сума от над 3 милиона евро за всичките си изходящи сделки. Освен това клубът се "отърва" от тлъстата заплата на Елвис Ману, като двете страни се разделиха по взаимно съгласие. 

В същото време новият треньор на Лудогорец - Анте Шимунджа, изненада мнозина, след като върна в отбора забравен нападател

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички