Играч на Ливърпул продава медала си от финала в Шампионска лига заради фалит


Играч на Ливърпул продава медала си от финала в Шампионска лига заради фалит
Снимка: Guliver/GettyImages

3102 0

Бившият футболист на Ливърпул Стив Финан продава спомена за едно от най-ценните си постижения във футбола. Става дума за златния медал от спечелването на Шампионска лига през 2005 година. Тогава мърсисайдци победиха Милан във финала, след като губеха с 0:3 след първото полувреме.

Бившият защитник е принуден да продаде медала си, тъй като е инвестирал в бизнес, който се е провалил. Така англичанинът е затънал в дългове. Финан беше участник в този легендарен мач. Той беше титуляр, но бе сменен на почивката.

Финан бе инвестирал 4 милиона евро в строителна фирма, носеща неговата фамилия Finnan Developments. Бившият футболист ръководеше компанията заедно с брат си Шон, но двамата са се скарали и бизнесът е тръгнал надолу. Дълговете на компанията са били 4,4 млн. евро.

Освен медала си от Шампионска лига, бившият бранител продава фланелката си от този мач срещу 2,2 - 2,7 хиляди евро, копие на трофея в турнира - срещу 6,5-9 хиляди и медалите му от финала за Купата на Англия, Суперкупата на УЕФА и Световното клубно първенство. На търг са още възпоменателен часовник и фланелка. За медала си, спечелен в истанбул, Финан иска 13-17 000 евро. А какво призна за този мач Андрий Шевченко 15 години от финала вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички