И испанската хазна ще тъгува за Лионел Меси - ето с колко ще бъде "ощетена"


И испанската хазна ще тъгува за Лионел Меси - ето с колко ще бъде "ощетена"
Снимка: Getty Images/Guliver

2325 0

Напускането на аржентинската суперзвезда Лионел Меси от Барселона ще лиши хазната на иберийската държава от 50 милиона евро годишно от данъци, пише испанският спортен ежедневник "Спорт". Вестникът посочва, че напускането на „десетката“ от каталунския футболен клуб е удар не само за Барса, но и за испанската данъчна администрация.

33-годишната аржентинска звезда е чист продукт на Барса, израсъл в известната младежка академия на клуба Ла Масия. Меси играе за Барселона от 2005 г. насам. Според "Форбс", през тази година футболната звезда е заработил внушителните 104 милиона долара.

Меси е един от най-известните спортисти в света и е спонсориран от много известни марки като Adidas, Gatorade, Huawei, Mastercard и Pepsi. Клубът, който пожелае Меси, ще трябва да изплати няколко десетки милиона евро. Клаузата за  прекратяване на договора с аржентинеца е 700 милиона евро, а пазарната му стойност е около 112 милиона евро, по данни на портала Transfermarkt.

Информации от Аржентина гласят, че Меси вече се е разбрал с новия си отбор, който е подготвил първата си оферта, предлагаща 100 млн. евро плюс трима футболисти (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички