Ето колко пари спечели Майк Тайсън след завръщането си в бокса


Ето колко пари спечели Майк Тайсън след завръщането си в бокса
Снимка: Guliver/GettyImages

9413 0

При завръщането си на ринга Майк Тайсън беше ощетен и завърши наравно срещу Рой Джоунс Джуниър в Лос Анджелис, но предвид демонстративния характер на двубоя това беше най-логичният избор. Не така обаче стоят нещата при разпределението на парите, които двамата ще получат от интересни ветерански сблъсък, който си спретнаха в САЩ рано тази сутрин. 

Майк Тайсън получава голямата част от предвидените за боксьорите пари. Според специалисти в сферата в САЩ, гарантиранта сума, която той прибира от завръщането си е 10 милиона долара. Освен това се очаква тя да нарасне сериозно с парите, които ще получи от продадените ТВ пакети за битката, а според слуховете в САЩ общо се очаква богатството му да нарасне с 20 милиона долара. Самият Тайсън така и не отрече тези слухове, дори в шоуто на Джими Кимъл, но голяма част от приходите за двубоя ще бъдат дарени за благотворителност. 

Сумата изглежда "скромна", предвид факта че през кариерата си на ринга Майк Тайсън е изкарал над половин милиард долара. Почти цялата сума обаче той профука още в началото на века. Стигна се до там, че той дори се озова в България, за да участва във VIP Brother, а в момента (преди двубоя) богатството му е оценено на 3 милиона долара. 

Рой Джоунс ще се задоволи с "едва" един милион (гарантирани) долара, но неговата сума по всяка вероятност ще надхвърли 3 милиона долара. В кариерата си до момента той е получил 55 милиона долара, а богатството му към момента е оценено на около 5 милиона долара. 

Все пак за тези, които се интересуват повече от боксовата страна на нещата, ето и доказателството, че Тайсън беше ощетен от съдиите

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички