Доказателството, че ощетиха Майк Тайсън при завръщането му на ринга


Доказателството, че ощетиха Майк Тайсън при завръщането му на ринга
Снимка: Getty Images/Guliver

2635 0

Легендата на световния бокс и най-млад световен шампион в тежка категория - Майк Тайсън, се завърна след 15-годишна пауза към спорта и демонстрира завидна форма за 54-годишен мъж, след като в демонстративен двубой показа класа и мощ в дуела си срещу Рой Джоунс Джуниър. Изненадващо обаче битката беше обявена за "равенство", след като неофициалните съдии на мача (3-ма бивши шампиони на WBC) са дали равни резултати. Те обаче не бяха обявени. 

Майк Тайсън с усмивка реагира на информацията, че мачът е завършил наравно, но статистиката сочи съвсем различно нещо. Железния е нанесъл почти 2 пъти повече удари от своя опонент (67 срещу 37) и и цели  57 силови удари в тялото и главата на съперника срещу едва 27 от страна на Джоунс. Единствено при правите удари има някакво равновесие между двамата (10 срещу 9 в полза на Тайсън). 

Освен това Тайсън е бил и по-точният боксьор, нанесъл 35% точни попадения на опонента си срещу едва 16% на Джоунс. При силовите удари предимството е още по-сериозно - 42% срещу 19%. 

Различни анализатори на бокса се дивят на резултатите, но ги приемат с оглед демонстративния характер на двубоя. Икона в спортната журналистика като Дан Рафаел даде всички рундове за Тайсън, както и много други журналисти и анализатори в цял свят. Въпреки че мачът беше част от тиражите на различни букмейкъри, изглежда равенството е бил резултат, който задоволява всички страни в боксовия дуел. Вижте как се разви двубоя Тайсън - Джоунс и се убедете сами!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички