Тайсън Фюри срещу Олександър Усик: Кога, къде, ТВ излъчване, фаворит - всичко важно за битката на едно място


Тайсън Фюри срещу Олександър Усик: Кога, къде, ТВ излъчване, фаворит - всичко важно за битката на едно място
Снимка: GettyImages

12393 0

Дългоочакваният дуел между Тайсън Фюри и Олександър Усик най-накрая ще се състои. След като първият бой беше отложен заради контузия на британеца, вече изглежда нищо не може да спре да станем свидетели на написването на нова глава в легендарната история на тежка категория в професионалния бокс

ГЛЕДАЙТЕ ФЮРИ - УСИК ТУК

Всичко, което трябва да знаем за битката Фюри - Усик 

В събота вечер, най-доминиращият боец в тежка категория на професионалния бокс Тайсън Фюри се изправя срещу някогашният  гигант в полутежка категория Олександър Усик, който се е устремил към това да се превърне в едва втория атлет, печелил званието "абсолютен световен шампион" в полутежка и тежка категория. 

Двамата са считани за най-добрите действащи боксьори при най-тежките и в Рияд, Саудитска Арабия ще влязат в люта битка, която ще определи по неоспорим начин кой ще властва в тежка категория. Предлагаме ви и всичко, което трябва да знаете за предстоящия дуел на титани в галавечерта "Огнен ринг". 

Гледайте зрелището Фюри - Усик тук!

За какво се бият Усик и Фюри? 

Те се изправят един срещу друг за шампионските поясни на IBF, WBA, WBC, WBO, които са 4-те най-важни в бокса. Тяхното притежание означава, че техният носител е "абсолютен световен шампион" (също така наричан "неоспорим"). Последният такъв шампион в тежка категория беше Ленъкс Люис през 1999 година и сега, почти 25 години по-късно, или Великобритания ще има поредния си абсолютен шампион, или Олександър Усик ще осъществи това, което дори Кличко не успя в полза на Украйна. 

Кога и къде е двубоят? 

Двубоят е в Рияд, Саудитска Арабия. Битката е в събота вечер (18.05) и е част от галавечерта "Огнен Ринг". 

В колко часа започва двубоят? 

Самата галавечер започва в 19:00 часа, като има много подгряващи битки, които предстоят да се изиграят. Главното събитие се очаква след 00:00 часа българско време, като начален час не е фиксиран конкретно (бел.ред. - очакванията са за стартов час около 01:00 часа българско време). 

Фюри - Усик е най-важната битка в бокса за 21-ви век

Как да гледаме Фюри срещу Усик? 

Има само един начин да гледаме Фюри срещу Усик в България. Тъй като българска телевизия няма да излъчва събитието, единствената опция пред българските фенове на бокса е стрийминг платформата DAZN (линк за регистрация и гледане)

Компанията ще излъчи боя в 235 държави, като цената за България е 39.99 лева и ВКЛЮЧВА безплатен абонамент за първия месец към услугите на DAZN. Те включват спорт на живо, спортни документални филми, класически боеве през годините, предавания и много други (разгледайте тук). 

Гледайте Усик срещу Фюри в мача за абсолютен световен шампион

Кои са останалите участници в галавечерта? 

Галавечерта може да бъде определена не само като "Огнен ринг", но и "вечерта на шампионите", защото ще се разиграят куп титли. Безспорно мач №1 (извън главното събитие) е Джай Опетая срещу Маирис Бриедис за световната титла в полутежка категория на IBF. 

Също така на "пангара' са и две от титлите в категория "супер перо", като Джо Кордина и Антъни Какаче ще се бият за поясите на IBF и IBO. Ето и пълната програма: 

  • Джо Кордина (17-0) – Антъни Какаче (21-1) за световните титли на IBF и IBO в категория „супер перо“
  • Джай Опетая (24-0) – Маирис Бриедис (28-2) за световната титла на IBF в полутежка категория
  • Агит Кабайел (24-0) – Франк Санчез (24-0) в тежка категория
  • Марк Чембърлейн (15-0) – Джошуа Олувасеун Уахаб (23-1) за сребърния пояс на WBC в лека категория
  • Сергей Ковальов (35-4-1) – Робин Сирван Сафар (16-0) в полутежка категория
  • Исаак Лоуе (24-2-3) – Хасибулах Ахмади (16-1) в категория „перо“
  • Моузес Итаума (8-0) – Иля Мезенцев (25-3) за интерконтиненталната титла на WBO в тежка категория
  • Даниел Лапин (9-0) – Октавио Пудивитър (9-1) за интерконтиненталната титла на WBA в полутежка категория
  • Давид Нийка (8-0) – Микаел Сейц (12:0) в полутежка категория

Кога е кантарът преди битката? 

Задължителният кантар преди двубоя, в който двамата ще се видят за последно преди качването на ринга, ще се проведе в петък от 20:00 часа българско време. Ден по-рано (16.05, четвъртък) ще е последната пресконференция на двамата от 21:00 часа българско време. 

Фюри е лек фаворит в спора за абсолютен световен шампион

Рекорд на Усик и Фюри на ринга

Усик влиза в битката с 21 победи в 21 професионални мача, като 14 са постигнати с нокаут. Рекордът му е сборен от полутежка и тежка категория. Той е носител на шампионските пояси на IBF, WBA и WBO, които спечели срещу Антъни Джошуа. 

Фюри влиза в битката след 34 победи, 1 равенство и 24 нокаута в 35 професионални двубоя. Той е носител на шампионския пояс на WBC. 

Абонирайте се за зрелището Фюри - Усик

Кой е фаворит за победител? 

Въпреки посредственото си представяне срещу Франсис Нгану, Тайсън Фюри е лек фаворит в битката за званието "абсолютен световен шампион". Разликата обаче е много малка, като повечето букмейкъри предлагат ставки между 1.80-1.90 за Фюри и 1.90 - 2.00 за Усик. 

Според специалистите, в мача ще се изиграят всички рундове и от съдийските карти ще зависи кой ще е "неоспоримият" шампион в тежка категория. 

Защо битката е историческа за бокса? 

Досега в историята на тежка категория никога не е имало боксьор, който да притежава и 4-те основни пояса за световен шампион. От 2007 година поясите са 4, като към "светата троица" на IBF, WBA и WBC е добавен този на WBO. 

В същото време, последният "абсолютен" шампион преди това е Ленъкс Люис през 1999 година. Оттогава насам, никой не е държал основните пояси в тежка категория едновременно. 

Победителят в битката между Фюри и Усик ще е 29-тия абсолютен шампион. В историята е имало един 3-кратен абсолютен шампион (Мохамед Али) и един 2-кратен (Сони Листън). 

Как мога да следя Усик - Фюри? 

Цялата галавечер заедно с главното събитие може да се гледа на живо в DAZN, като всеки, закупил си пакета, може да гледа битката по всяко време. Тези от вас, които не могат да наблюдават дуела, ще могат да проследят всички събития от галавечерта на Усик и Фюри НА ЖИВО в Sportlive.bg 

Абонирайте се за зрелището Фюри - Усик

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички