СНИМКА: Засадата, която коства на Челси всичко


СНИМКА: Засадата, която коства на Челси всичко
Снимка: Guliver/GettyImages

2184 0

Челси загуби първия от двата финала, за които се класира през този сезон, след като Лестър "излъга" "сините" и спечели с 1:0 срещата за трофея за Купата на Англия, изигран пред няколко хиляди фенове на двата отбора на "Уембли". 

Ако VAR обаче не съществуваше, "лисиците" можеше и да не ликуват със златните медали. Причината е, че именно видео технологията отмени гол на Челси в 88', когато можеше да обърне ситуацията в полза на финалиста в Шампионска лига. 

Ситуацията с отменения гол на Челси 

С фантастично подаване от дълбочина Бен Чиуел беше намерен в наказателното поле, където достигна топката преди героя на мача Каспер Шмайхел. Той чукна топката към малкия пеналт, където Союнджу се опита да изчисти, но кълбото срещна тялото на Уес Морган и се озова в мрежата за 1:1. 

Страничният рефер остави флага си долу и играчите на Челси ликуваха, но след 30-40 секунди прегледи VAR отсече - Чиуел е бил в положение на засада при подаването, отправено към него. 

Оказва се, че част от рамото на левия бранител е била в засада, като Союнджу беше последният играч на Лестър. Именно заради неговата слаба позиция в ситуацията засада не бе маркирана, но технологията "спаси" Лестър и връчи трофея на Варди и компания. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички