Официално: Реал Мадрид и Челси обявиха трансфера на Кепа Арисабалага


Официално: Реал Мадрид и Челси обявиха трансфера на Кепа Арисабалага
Снимка: Getty Images

3326 0

Реал Мадрид и Челси се споразумяха за Кепа Арисабалага, който отива под наем на "Сантяго Бернабеу" до 30 юни 2024 г. До неговия трансфер се стигна, след като "белия балет" остана без титулярния си страж Тибо Куртоа, който скъса кръстни връзки.

Без повече подробности по сделката

Макар и да не е официално потвърдено, има информация, че няма клауза за откупуване в края на наема. Любопитен факт е, че за пореден път мадридчани поглеждат към лондончани за вратар. През 2018 година се случи същото и с Тибо Куртоа. Тогава белгиецът смени отбора от Западен Лондон и акостира на "Сантяго Бернабеу".

През петте си сезона в Челси той спечели Шампионска лига,  Световно клубно първенство, Суперкупа на Европа и Лига Европа. Тази година той получи наградата за най-добро спасяване във Висшата лига за сезон 2022/2023.

Кепа част от испанския националeн отбор, с който е обявен за шампион на Лигата на нациите през 2023 г. С Испания той също спечели Европейското първенство до 19 години през 2012 г. Във вторник, 15 август, от 13:30 ч. местно време ще се състои церемонията по представянето на Кепа като нов играч на Реал Мадрид. А Куртоа вече говори след тежката контузия, като заяви, че очаква да се завърне по-силен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички