Неймар - факти за бразилската суперзвезда, които едва ли знаете


Неймар - факти за бразилската суперзвезда, които едва ли знаете
Снимка: Guliver/GettyImages

23458 0

Името Неймар е известно на всеки футболен фен и това е нормално, предвид факта, че той е в големия футбол вече 8 години. Бразилецът е ексцентричен и открит и си мислим, че знаем всичко за него, за биографията и кариерата му, но това със сигурност не е така. SportLive.bg ви представя 10 интересни факти, за които сме убедени, че малцина знаят за звездата на ПСЖ. Насладете се:

1. Сблъсък със смъртта

Още в ранно детство Неймар е можел да загине в автомобилна катастрофа. Когато е бил на 4 месеца, той, заедно с баща си и майка си, като по чудо оцелял след челен сблъсък с друг автомобил. Родителите му са мислели, че са го загубили, тъй като не са го видели в колата след сблъсъка. Всъщност, бебето е било паднала под седалката, а на челото му има рана от стъкло.

2. В Бразилия били готови на бунт заради него

През 2010 година Неймар не бе повикан в националния отбор на Бразилия за Мондиала. Феновете силно възнегодували от този факт, затова събрали над 14 000 подписа с искане той да бъде включен в тима. Подписите обаче са се оказали недостатъчно, за да бъде заставен селекционерът Карлос Дунга да чуе народа. Едва ли има нужда да напомняме, че Бразилия се провали с гръм и трясък. 

3. Бил е заключен в тоалетна заради фенове

Веднъж фенове били толкова буйни в опитите си да вземат автограф от звездата, че охранителите му го заключили в тоалетна на летището. Неймар престоял в тоалетната около час, докато тълпата не се разпръсне.

4. За малко Неймар да стане "чук" 

Английският Уест Хем е бил един от първите европейски клубове, забелязали таланта на нападателя. През 2010 година те предлагали на Сантос 16 милиона паунда, но получили отказ. Това обаче кара и други, по-големи клубове, да забележат играча. Сред тях са Челси и Манчестър Сити.

5. Защо не играе в Манчестър Сити? 

"Гражданите" по едно време са били лидери в гонката за Неймар. През 2013 г. англичаните представили на бразилеца специални бутони, пригодени за игра в дъжд и киша. Това е, защото по-рано Неймар е обявил, че във Великобритания няма да може да покаже най-доброто от себе си заради времето. Спортният директор на Сити Чики Бегиристайн решил да обърне минуса в плюс и му направил този подарък.

6. Първият бразилец в историята, който... 

Ней е първият бразилски спортист, попаднал на корицата на списание "Time". Сънародниците му Пеле и Роналдо имат къде по-впечатляващи успехи от Неймар, но не успели да привлекат вниманието на американските журналисти.

7. Неймар е уволнявал треньори в кариерата си

През 2010 г. по време на мач срещу Атлетико (Гоияниенсе) Неймар печели дузпа за Сантос. Но треньорът Доривал Жуниор не му позволява да изпълни 11-метровия удар, дори му забранил да го прави. Неймар се ядосал и тръгнал да напуска терена демонстративно. Треньорът искал да го глоби за действията му, но ръководството на Сантос решило да... уволни треньора.

8. Първата заплата на Неймар

Сантос е първият професионален клуб, за който играе нападателят. Първата му работна заплата е била едва 10 000 реала (Около 2600 евро). Заради скромното възнаграждение, семейството на футболиста живеело в малка къщичка на баба му в предградие "Сан Весенте". През първите години семейството живее много бедно.

"Не започнахме от нулата, а от минус пет", казва баща му, Неймар-старши. Той работел на 3 места, за да издържа семейството си. Нямал е време дори да гледа мачовете на сина си. И признава, че ако е трябвало да избира между закупуването на продукти за дома и на нещо необходимо за бъдещата кариера на сина си, Старши избирал винаги второто.  Затова веднага щом Неймар подписва професионален договор, той купува апартамент за семейството в Сантос. Сега заплатата на Неймар е повече от достатъчна не само за настоящия момент, а и за следващите поколения в неговото семейство. 

9. Неймар става баща рано-рано 

Неймар стана баща твърде рано - на 19 години. Тогава приятелката му Каролина Дантос му роди син Дави Лука. Въпреки че е млад, футболистът не се отказва от детето, както го посъветва легендата Роналдо. Неймар бил щастлив, че има дете.

Мнозинството от обществеността е изненадано, че той става баща, тъй като не е бил обявявал отношенията си с Каролина. Хората си мислели, че младата майка е забременяла след една нощ със звездата, но според запознати, връзката им продължила повече от година. 

След раждането на детето, двамата обявяват, че не искат да се женят, нито да живеят заедно. Но Дави прекарва време и с двамата си родители, като бразилката дори се е била преместила в Барселона, за да вижда Неймар често детето си.

Неймар стана баща твърде рано - на 19 години. Тогава приятелката му Каролина Дантос му роди син Дави Лука. Въпреки че е млад, футболистът не се отказва от детето, както го посъветва легендата Роналдо. Неймар бил щастлив, че има дете.
Мнозинството от обществеността е изненадано, че той става баща, тъй като не е бил обявявал отношенията си с Каролина. Хората си мислели, че младата майка е забременяла след една нощ със звездата, но според запознати, връзката им продължила повече от година. 
След раждането на детето, двамата обявяват, че не искат да се женят, нито да живеят заедно. Но Дави прекарва време и с двамата си родители, като бразилката дори се е била преместила в Барселона, за да вижда Неймар често детето си.Неймар стана баща твърде рано - на 19 години. Тогава приятелката му Каролина Дантос му роди син Дави Лука. Въпреки че е млад, футболистът не се отказва от детето, както го посъветва легендата Роналдо. Неймар бил щастлив, че има дете.

10. Моуриньо попречил на трансфера му в Реал? 

Всички знаят, че преди Барселона Реал Мадрид се е опитал да вземе талантливи бразилец. През 2011 "белите" правят още един опит за това, предлагайки 58 милиона евро. В отговор Сантос подписва нов договор с нападателя със заплата 6,5 млн. евро. Но не сериозната сума е убедила звездата да остане в Сантос, а... възможността да си прави прически.

"Убедих Неймар да остане, казвайки му, че треньорът на Реал Жозе Моуриньо ще го накара да се подстриже късо.При нас той може да прави с косата си всичко, което му харесва", разказа тогавашният президент на бразилския клуб Луис Алваро де Оливейра. 

Още интересни истории от футбола 

  • 10 интересни факта за Лионел Меси 
  • Изумителни, но малко известни факта за Кристиано Роналдо 
  • 5-те най-зрелищни мачове с участието на Бербатов 
  • 7 от най-значимите грешки, косвали трофеи на грандовете 
  • Най-популярните отбори в света 
  • Етикети:
    Sportlive.bg

    ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


    виж всички

    Още по темата


    Timeout


    виж всички
    Избрано от ТЕНИС

    Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

    Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

    Реклама
    Най-четени новини

    виж всички