Топ 10 футболни безумства на 2021 година


Топ 10 футболни безумства на 2021 година
Снимка: Getty Images

3163 0

Краят на годината е отлично време да си припомним най-странните случки във футболния свят за последните 12 месеца. 2021 г. успя да ни шокира с множество събития, които едва ли някой е очаквал да се случат. В тази статия ще проследим десетте футболни безумства, които нямаше да повярваме, че ще се случат.

10. Расизъм дори където го няма

Единсон Кавани беше наказан за 3 мача през януари за коментар в социалните мрежи. Уругваецът благодари на потребител за коментар, като написа "Graccias, negrito". От ФА сметнаха коментара за обиден и носещ лоша репутация и наказаха уругваеца. Оказа се обаче, че думата "negrito" в разговорния испански език се използва като обръщение. Уругвайски професори дори отговориха, че чрез наказанието на Кавани е проявена дискриминация към цяла една култура.

9. Английските фенове-вандали

По време на европейското първенство по футбол през лятото феновете на Англия далеч не бяха джентълмени. Провокации, боеве (най-вече срещу съседите от Шотландия) и надменно поведение в социалните мрежи. По време на 1/8-финала срещу Германия камерите уловиха плачещо германско момиченце, което беше превърнато в мийм от привържениците. И докато се смееха и злорадстваха, един от привържениците дари сума пари на семейството на момичето, за да докаже, че "не всички английски фенове са гадняри".

8. Дисквалификации заради...повече смени

Отборът на Рома на два пъти се изпати поради невнимание. Тимът беше отстранен служебно от Купата на Италия, след като в 1/8-финала със Специя Жозе Моуриньо извърши 6 замени. Срещу Верона Специалния по невнимание пусна в игра Диавара, който обаче не беше регистриран в групата за мача.

По подобен начин Марк ван Бомел извърши излишна смяна в срещата на Волфсбург с Мюнстер от Купата на Германия. В световните квалификации в зона "Африка" треньорът на ДР Конго Ектор Купер пусна шести играч срещу Бенин, в резултат на което конгоанците могат да бъдат дисквалифицирани от цикъла.

7. Да не играеш в Европа заради...тикче

Нападателят на Аякс Себастиан Алер прави страхотна година. Когато миналата зима той беше привлечен от Уест Хем обаче не беше регистриран в състава за Лига Европа. Администраторът на клуба е забравил да сложи тикче срещу името на котдивоареца при подаване на документите. В Шампионска лига през есента класата на Алер си пролича, така че с него амстердамци със сигурност са по-силни.

6. Гаврата над осакатения Беленензеш

Абсурдите стигат и до Португалия, където Беленензеш трябваше да играе срещу Бенфика само с 9 футболисти в целия състав. Общо 13 футболисти бяха заразени с коронавирус, а Лигата отказа да отмени срещата. Така един от вратарите трябваше да играе като защитник, а още през първото полувреме резултатът беше 7:0 за "орлите". Мачът беше прекратен в 47-ата минута, след като играчи на Беленензеш се контузиха и нямаше как срещата да продължи.

5. Треньорът на Русия се държи като...Божинов

Селекционерът на Русия Станислав Черчесов се опита с все сили да остане начело на "Сборная". След провала на Евро 2020 Черчесов сам свикна пресконференция и включи режим "Валери Божинов". Изказвания като: "можехме да играем по-добре, а можеше и да не можем" и "работата ми не зависи от резултата", както и "чувствам се като полеви командир" изглеждаха по-скоро като опит за подмазване на чиновниците, отколкото като адекватни отговори какво се е объркало. Скоро той беше заменен на поста от Валерий Карпин.

4. Суровите играчи и съдии на аматьорския футбол

Поведението на бившия национал Калоян Караджинов по време на мача от областните групи между Торнадо Безден и Костинброд обиколи целия свят. Дори Sky Sports отрази как халфът реагира бурно на решение на рефера Васил Цоклинов и го удари в лицето. (ПОДРОБНОСТИ И ВИДЕО ТУК) След това мачът беше прекъснат, а играчите на Торнадо хукнаха след рефера.

В Хондурас на любителски турнир реферът обаче стигна до по-големи крайности. Съдията отсъди дузпа, след което фенове нахлуха на терена в опит да го набият. Тогава реферът вади пистолет и след няколко изстреля във въздуха тълпата се успокоява. Оказва се, че роднина на съдията му е дал оръжието, тъй като е очаквал мачът да е тежък.

3. Скъпото уводолствие да имаш Лео Меси

Преди Лионел Меси да напусне Барселона, El Mundo Deportivo публикува информация относно последния контракт на аржентинеца с каталунците. Според данните той е прибирал 138 милиона евро на сезона, а освен това е имал бонуси както за лоялност, така и при напускане на тима. Don Balon съобщи, че Меси е бил бесен, когато цифрите са излезнали наяве. Освен това съотборниците му също са поискали по-високи заплати, което е довело до огромни разходи и финансова криза в клуба.

2. Икарди под чехъл

През октомври нападателят на ПСЖ Мауро Икарди беше обвинен в изневярва на съпругата си Уанда Нара, което е и негов агент. Нара обмисляше развод с футболиста, като тогава той направи нещо немислимо, за да му бъде простено. Икарди прехвърли всичките си доходи до 2050 г. на името на Нара. Така макар че Уанда заяви, че не е с него заради парите, всичко беше изведнъж забравено и простено.

1. Суперкрахът на Суперлигата

Най-безумното решение от години насам беше създаването на Европейска Суперлига. През април като от нищото беше обявен новия турнир, без съгласието на УЕФА и ФИФА като идеята беше да се направи нещо от сорта на американските шампионати - затворена система, мачове по няколко пъти годишно на грандовете един срещу друг и...повече печалби. Революцията обаче трая точно два дни и беше опустошена след като от УЕФА и ФИФА заплашваха участниците с изваждане от първенствата, а играчите - със забрани да играят за националните си отбори. Феновете също посрещнаха на нож новия формат. Все пак Реал Мадрид, Барселона и Ювентус останаха в турнира, чието бъдеще е неизвестно.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички