"Вечният" аутсайдер в елиминациите: Повтаря ли се историята от 2022 и през 2023 година?


"Вечният" аутсайдер в елиминациите: Повтаря ли се историята от 2022 и през 2023 година?
Снимка: GettyImages/колаж: Sportlive.bg

2945 0

По време на фазата на елиминациите в Шампионска лига през миналия сезон (2021/22) Реал Мадрид влезе във всеки сблъсък в ролята на аутсайдер - срещу ПСЖ, Челси и Манчестър Сити. В крайна сметка обаче, противно на очакванията на специалисти и анализатори, "кралете" спечелиха Шампионска лига. 

През настоящия сезон обаче друг тим изглежда "наследява" тази роля, след като един отбор през цялото време е считан за аутсайдер от всички платформи за онлайн спортни залози по време на елиминациите - Милан. 

Милан - отборът, счупил очакванията при завръщането си в Шампионска лига

"Росонерите" излязоха трудно от групите в Шампионска лига и на осминафиналите бяха в ролята на аутсайдер в сблъсъка с Тотнъм. Нещо повече - дори след победата си в първия мача, букмейкърите продължиха да фаворизират Тотнъм да се класира при коефициент между 1.60 и 1.88. Въпреки това с общ резултат 1:0 "росонерите" продължиха напред. 

Новият шампион на Италия Наполи пък беше фаворит на четвъртфиналите заради силните си изяви през целия сезон. "Небесносините" обаче разочароваха тифозите си, след като Милан (около 2.40 коефициент да се класира напред) взе първия двубой и стигна до равенство в реванша. 

Сега Милан отново влиза в ролята на аутсайдер да се класира за финал, като опонент е друг италиански гранд - градският опонент Интер. 

Аутсайдер ли е Милан в сблъсъка с Интер? 

Sesame.bg - един от бързо развиващите се букмейкъри в България, дава по-добър шанс на Интер да се класира за финала за сметка на Милан. Преди изиграването на първия двубой (в който "росонерите" са символичен домакин) 7-кратният победител в надпреварата е с коефициент 2.25 да продължи към финала (1.57 в полза на Интер). 

В самия двубой в сряда вечер (10.05) Интер е лек фаворит с коефициент от 2.51 срещу 3.07 за Милан. Причината за фаворизирането на "нерадзурите" вероятно е по-добрата моментна форма (5 поредни победи), както и фактът, че момчетата на Симоне Индзаги имат вече 2 победи над Милан през 2023 година (една за Суперкупата и една за първенство). "Росонерите" обаче са в серия от 9 мача без поражение (4 победи, 5 равенства). 

През 2003 г. Милан отстрани Интер на полуфинал и след това спечели Шампионска лига

Може ли Милан да спечели Шампионска лига? 

Победителят в Шампионска лига изглежда "сигурен", предвид факта че букмейкъри и специалисти дават огромен шанс на Манчестър Сити да спечели турнира за пръв път в историята си. След 1:1 срещу Реал в Мадрид това изглежда още по-вероятно, но финалът е в един единствен мач, а Милан, в исторически план, е един от колосите на европейския футбол. 

"Росонерите" все още нямат загуба в елиминациите (2 победи, 2 равенства) и са 7-кратен победител в КЕШ и Шампионска лига. 

В момента обаче Милан е с най-ниски шансове да спечели турнира. Коефициентът на Sesame.bg в момента за тима е 9.00, като за Сити е 1.60, Реал - 5.00 и Интер - 7.00. 

Интересен факт е, че "страна на победителя - Италия" е оценено на 4.00 коефициент. 

Последен интересен факт за предстоящата среща е, че двата отбора са се изправяли в елиминации в Шампионска лига два пъти. И двата пъти Милан продължава напред (2003 и 2005), а през 2003 печели и турнира. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички