"Отнемат" короната на Ерлинг Холанд: 5 топ звезди, които могат да "издухат" норвежеца за "голмайстор на сезона"


"Отнемат" короната на Ерлинг Холанд: 5 топ звезди, които могат да "издухат" норвежеца за "голмайстор на сезона"
Снимка: Getty Images

3949 0

Началото на английската Висша лига беше дадено само преди 2-3 седмици и част от очакванията на платформите за онлайн спортни залози се оправдаха - Манчестър Сити започна с 3 победи, а останалите топ отбори изглеждат колебливи и уязвими. Включително Арсенал, който загуби първи точки през сезона у дома срещу Фулъм с човек повече на терена. 

И, докато битката за титлата в Англия може да изглежда предрешена за някои, то друг сблъсък обещава да бъде интересен до самия край - тази за голмайстор №1 в елита на Англия. 

Начален бонус за спорт в Sesame.bg - всичко, което трябва да знаем

Големият фаворит е Ерлинг Холанд 

Норвежецът е с коефициент 1.37 да защити индивидуалния си трофей в Sesame.bg, но вече се наблюдава сериозно подобрение в начина, по който защитите пазят голаджията на Манчестър Сити. Да, той вече има 3 гола, но 2 бяха вкарани срещу играещия с 10 души тим на Бърнли, а 1 срещу слабата защита на Борнемут. Срещу "черешките" той беше пазен отлично през по-голямата част от двубоя, а срещу Нюкасъл Холанд беше тотално обезвреден. И, ако тенденцията се запази, Ерлинг ще има големи трудности отново да стане голмайстор на Висшата лига. 

Кои са най-големите претенденти за голмайстор във Висшата лига? 

След първите три кръга ясно се очертават фигурите, които ще носят головия товар за своите клубове. И някои от тях са жадни за доказване след разочароващ минал сезон. 

Дарвин Нунес (Ливърпул) 

Определено първият сезон на уругваеца в Англия беше слаб, но положенията, които се откриваха пред него, бяха качествени и бе въпрос на време да започне да вкарва. Нунес е изключително класен нападател и започна да го демонстрира през това лято, превръщайки се в голмайстор на тима си в предсезонната подготовка. 

За негово съжаление, Клоп го остави на пейката в първите мачове, но той се възползва от шанса си срещу Нюкасъл, когато реализира двата гола за обрата на "Сейнт Джеймсис Парк" в двубой, в който Ливърпул беше с човек по-малко и губеше с 0:1. 

Дарвин Нунес - най-голямата заплаха за Холанд?

Едва ли Клоп ще си позволи още дълго време да го държи на пейката след това представяне. И двете попадения бяха класни изпълнения от изключителен нападател с нюх към гола и кинжален завършващ удар. Големият голаджия на тима Мохамед Салах за втори пореден сезон не започва добре кампания и головете на Нунес ще са много важни. Затова и именно уругваецът е един от скритите фаворити да измести Холанд от челното място при голмайсторите

Коефициент от Sesame.bg за голмайстор във Висшата лига: 26.00. 

Александър Исак (Нюкасъл) 

Контузии отнеха на шведа възможността да е титуляр във всеки мач за Нюкасъл през миналия сезон, но въпреки това наниза 10 гола в 22 срещи. Сега започва обещаващо - 3 мача и 2 гола, макар и да игра посредствено срещу Ливърпул. Играта на Исак наподобява тази на Холанд - бърз и много мощен, но с глава шведът е по-добър, както и в разиграването на топката. Предвид привличането на плеймейкър като Тонали, редом до Гимараеш, със сигурност Исак ще получи много удобни за завършване на атаката пасове. И разполага с необходимата класа да вкара над 20 гола през този сезон. 

Коефициент от Sesame.bg за голмайстор на Висшата лига: 34.00

Всеки ден бонуси в Sesame.bg

Браян Мбему (Брентфорд) 

Липсата на Айвън Тоуни е голяма в Брентфорд, но "отваря" пътя на Мбему към това да поведе "пчелите" към ново силно представяне в елита. Крилото е класен и можен състезател с добър завърващ удар, който вече демонстрира през този сезон. Бонус към неговите шансове е фактът, че той ще изпълнява дузпите (поне до завръщането на Тоуни), което може да му помогне в изкачването на голмайсторската класация. 

Коефициент от Sesame.bg за голмайстор на Висшата лига: 34.00

Рахийм Стърлинг (Челси) 

Още един от играчите, които бяха истинско разочарование през миналия сезон. Идването на Маурисио Почетино обаче изглежда е вдъхнало нов живот на крилото, който играе отлично от началото на сезона. Предвид липсата на опции в центъра на нападението на Челси, твърде вероятно е в немалки периоди от сезона той да бъде използван и като "фалшива" деветка. Опции пред него ще има, въпросът е дали ще е клиничен пред гола - засега е точно такъв. 

Стърлинг изживява кариерен

Коефициент от Sesame.bg за голмайстор на Висшата лига: 34.00

Тайо Ауони (Нотингам Форест) 

На пръв поглед, таранът няма шансове, тъй като играе в отбор, който се бори за оцеляване. В първите 3 кръга обаче той има 3 гола, като по един падна във вратите на Арсенал и Манчестър Юнайтед. Той е на 26-годишна възраст и има сериозни физически данни. В разцвета на силите си е и формата му от началото на сезона подсказва, че това може да е най-силният сезон в кариерата му.

Нов казино бонус в Sesame.bg

Едва ли именно той може да вземе короната на Холанд, но при коефициент 101 от Sesame.bg и изключителния старт на сезона, защо не? 

Топ 10 фаворити за голмайстор във Висшата лига? 

Ето и кои са футболистите, попадащи в списъка на "Сезам" за най-вероятни голмайстори през настоящия сезон. 

  • Ерлинг Холанд - 1.37
  • Мохамед Салах - 13.00
  • Дарвин Нунес - 26.00
  • Рахим Стърлинг - 34.00
  • Хюн-Мин Сон - 34.00
  • Маркъс Рашфорд - 34.00
  • Габриел Жезус - 34.00
  • Брайън Мбеумо - 34.00
  • Букайо Сака - 34.00
  • Александър Исак - 34.00

Фаворити за голмайстор във Висшата лига 2023/24

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички