Макар и с малко: Има фаворит във финала на Лига Европа Севиля срещу Рома


Макар и с малко: Има фаворит във финала на Лига Европа Севиля срещу Рома
Снимка: Getty Images

2836 0

Съвсем близо сме до първия голям финал в европейските клубни турнири през този сезон! В спор за трофея в Лига Европа един срещу друг се изправят Севиля и Рома. От едната страна стои хегемона на турнира с 6 трофея, а от другата актуалният шампион на Лигата на конференциите, предвождан от Жозе Моуриньо, който е безгрешен във финалите си в Европа (5 от 5). Силите изглеждат много изравнени, но платформата за онлайн спортни залози Sesame показва кой е фаворит, макар и с малко.

Севиля - Рома: Кой е фаворит за трофея в Лига Европа?

Едва ли е изненада за някого, че това са андалусииците. Те са триумфирали 6 пъти с отличието, като всички те са дошли през този век (на два пъти стигат и до серии - веднъж три поредни титли от надпреварата и веднъж две поредни). Тимовете, които се доближават най-много по успехи в Лига Европа/Купата на УЕФА до Севиля, са Ливърпул, Интер и Атлетико Мадрид - с по два пъти по-малко титли (по 3).

Летящите коефициенти на Sesame.bg за победа за всеки от двата тима са съответно 2,84 за символичния домакин Севиля и 3,00 за Рома. Сблъсъкът ще се състои на стадион "Пушкаш Арена" в Будапеща, Унгария, като ще започне в 22:00 часа българско време (в сряда, 31-ви май). Летящият пазар за равенство между двата отбора пък е оценен на 3,08.

Ще предложи ли финалът на Лига Европа отново голово шоу?

Във втория по сила европейски клубен турнир са се провели 24 финала, ако отчитаме само тези, които се решават след един мач. Девет от тях минават през продължения, а пет - през дузпи. Освен това са паднали общо 77 попадения в тези двубои, което прави средно по впечатляващите за финален мач 3,2 гола.

Коефициентът на Sesame.bg за това в този дуел между Севиля и Рома в Унгария да паднат над 3,5 попадения е 5,00, докато за под 1,5 гола в мача е 2,62.

Ставката пък за това равенството да възтържествува в редовното време, а в продълженията Севиля да грабне седмия си трофей е 12,00 (и съответно 10,00 за това андалусииците да надделеят след дузпи). Съответно пазарът за това Жозе Моуриньо и "вълците" да ликуват след продължения е също 12,00 (и отново 10,00 за това Рома да спечели след дузпи).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички