Първият треньор на Дънекова обвини лекаря на олимпийците за скандала


Първият треньор на Дънекова обвини лекаря на олимпийците за скандала
Снимка: bgathletic.com

5611 0

Първият треньор на лекоатлетката Силвия Дънекова - Елена Василева, обвини за допинг скандала доктора на националния отбор по лека атлетика д-р Ангел Лозанов, който в момента е в Рио и се грижи за олимпийците.

Припомняме, че снощи стана ясно, че Дънекова е дала положителна допинг проба на олимпийските игри в Рио.

Състезателка в стипълчейза на 3000 метра е хваната с methoxy polyethylene glycol-epoetin beta (CERA) – неспецифична субстанция от групата, забранена по Раздел S 2.1.1 от Списъка на WADA (известна още като "пептидни хормони и хормони на растежа"). Втората проба на 33-годишната лекоатлетка също е положителна.

Пред репортер на Sportlive.bg Василева обяви, че е в шок от новината и отказва да приеме, че това е истина. Тя припомни, че с Дънекова се разделиха преди повече от година и оттогава тя се готви при друг специалист, а за възстановяването ѝ се грижи именно Лозанов.

"Знам, че след тези твърдения ще стане скандал, но мисля, че отговорността за това трябва да се търси при него", допълни треньорът и попита защо отговорните лица са допуснали да се стигне до тук.

Изключително разстроена тя добави, че не е очаквала такова развитие на нещата с бившата си състезателка. По думите ѝ именно Олимпийските игри в Рио най-вероятно са щели да са едно от последните състезания за Дънекова. 

"Много е жалко, че точно така ще завърши кариерата си. Жалко за таланта ѝ. Тя е изключително талантлива и интелигентна", добави Василева.

Тя абсолютно отрече докато е била треньор на спортистката, Дънекова да е приемала забранени вещества. "Всичко се случваше стъпка по стъпка. Не е вярно, че най-добрите ѝ резултати се дължат на допинг и искам категорично да подчертая това", допълни треньорът.

Наш репортер се опита да се свърже и с д-р Ангел Лозанов, но телефонът му е изключен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички