Кралев: Лепна ни срамно петно, Дънекова нямаше шанс за медал


Кралев: Лепна ни срамно петно, Дънекова нямаше шанс за медал
Снимка: БГНЕС

1328 0

Спортният министър на България Красен Кралев определи казуса с уличената в допинг атлетка Силвия Дънекова като срамно петно за българския спорт и сподели недоумението си защо спортист, който няма никакъв шанс за медал в дисциплината си, рискува и взима забранени препарати.

"Имаме критична ситуация с Дънекова, няма как да коментирам, преди официално да са излезли резултатите. Не очаквам да има някакви разминавания между пробите. Ние сме си свършили работата, многократно сме ги тествали всички атлети, до един бяха чисти. Преди идването тук също е била тествана и резултатът е отрицателен. След два дни повтарят пробата и тогава се появява субстанцията, която ги притеснява", коментира той пред БНТ.

"Не можем да контролираме всеки кой какво си слага в устата. Това е изключително неприятно. Не виждам логиката, тъй като тя не е от хората, които имат шансове за медали. Но достигане до финал щеше да бъде успех. Но да взимаш на Олимпиада такива неща - това е изключително неприятно и уронващо престижа на държавата", добави Кралев.

"Не е проблемът, че Дънекова ще напусне олимпийското село. Проблемът е, че без никаква причина на България се лепва едно петно, което не виждам с какво сме го заслужили всички ние. Няма никакъв смисъл да се опитваш да надхитряваш допинг полицаите в съвременните условия", завърши министърът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички