Дънекова: Ако това излезе в кръвта на американец, нямаше да е допинг


Дънекова: Ако това излезе в кръвта на американец, нямаше да е допинг

1588 0

"Шокът за мен беше невероятно голям, но не съм ненормален човек да дойда на Олимпиада и да имам някакви съмнения за изкарване на положителна проба". Това заяви българската атлетка Силвия Дънекова, за която бе съобщено, че е дала положителна допинг проба на Олимпиадата в Рио 2016.

Атлетката трябваше да стартира в събота в квалификациите на 3000 м. стипълчейз. Игрите в Рио трябваше да са последните в нейната кариера. Сега обаче Дънекова е застрашена от 4-годишно наказание.

"Да, взимаха ми четири проби, три от тях излизат негативни. И четвъртата дълго време влиза в профила си и дълго време няма резултат. Накрая разбрахме, че съм с положителна допинг проба. Разбира се, шокът за мен беше невероятно голям", призна атлетката.

"Аз в себе си съм сигурна, че няма как да се случи, защото не съм толкова ненормален човек, за да дойда на Олимпиада, да вляза в олимпийското село и да имам някакви съмнения за изкарване на положителна проба. След разнищване на случая се оказва, че шест пъти са ми въртели пробата. Накрая са намерили съмнение за метаболитен отпадък на този препарат, който вече някои от журналистите са го публикували в медиите", добави тя.

"Като всички останали спортисти аз пия много хранителни добавки. Комбинацията от тях може да е… Но как да ви кажа… Не мога да кажа, че това е част от хранителна добавка, защото ако го кажа, трябва по някакъв начин да призная, че съм нарушила техните правила, а не съм", категорична е тя.

"Ако това излезе на урината или на кръвта на американски или на някакъв друг състезател, никога няма да го изкарат като положителна допинг проба, просто ще си е като поредния негатив. Фактът е, че те го въртят на още три машини след това и е все негатив, за мен говори много", разочарована е Дънекова.

"Оказва се, че нямаме специалисти, които могат да разчетат и да оспорват, разбира се, тази диаграма, която излиза от тези машини. Единственият ми вариант за защита и да мога да си изчистя името от този срам и от тази черна точка, е да си платя на някого от хабилитираните лица от тези лаборатории, които са канадци, швейцарци, италианци и хора от големите държави. Първо, не разполагаме с този финансов ресурс, и второ, не мога да съм сигурна, че те ще се съгласят да защитят мен", завърши уличената в допинг спортистка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички