Пробата на Дънекова е поръчана от САЩ, разрешете допинга!


Пробата на Дънекова е поръчана от САЩ, разрешете допинга!

1489 0

Един от най-популярните бургаски треньори по лека атлетика Георги Бахчеванов заяви, че пробата на Силвия Дънекова, състезателка на СК Европул-Бургас, е била манипулирана. Според него това е намеса, която е свързана с геополитиката.

"Моето мнение е такова. Пробата е манипулирана. Виждате какво става с руските лекоатлети, а как САЩ се опитват да се налагат. Това е част от новата Студена война. След Русия, американците започват разправа и с бившите сателити на СССР, към които се причислява и нашата държава. Грозно е политиката да се смесва със спорта, но това е факт. Според мен Силвия няма вина и е станала жертва на тези тенденции. За съжаление, в последните десетилетя е така - много спортисти бяха прегазени от този валяк", коментира Бахчеванов.

Той е на мнение, че допингът трябва да бъде разрешен.

"Това е една лицемерна борба. Крадецът вика „дръжте крадеца”. Нима американските спортисти не вземат, примерно един Фелпс, смешно е. Всички елитни спортисти употребяват т.нар. забранени субстанции под една или друга форма. Какво значи чист спорт. Това е смешно за хората, които разбират и са наясно с реалните процеси и начина на подготовка. Легализация, обаче в определени форми и стимулиране на професионално ниво. Това е според мен правилният път", каза още Георги Бахчеванов, цитиран от bgathletic.com.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички