Бонева не стигна до медал на Игрите в Рио 2016 (oбновена)


Бонева не стигна до медал на Игрите в Рио 2016 (oбновена)
Снимка: Getty images

1683 0

Българката Антоанета Бонева не можа да се пребори за медал от Олимпийските игри в Рио 2016 и в дисциплината 25 метра въздушен пистолет. Бонева записа обаче личното си най-добро класиране - 8-мо място, а и най-добрият резултат за България досега на Игрите в Рио 2016.

Тя остана последна в полуфинала със само 11 точки от 25 възможни - Бонева направи слаби първи две серии от по 5 изстрела и още тогава загуби реално шансовете си за медал. След 10-тото място на 10 метра пистолет и 9-тото на 25 метра в Лондон 2012 Бонева все пак записва най-доброто си представяне на Олимпиади.

Бронзовият медал отиде при швейцарката Хайди Гербер, която спечели с 8:4 престрелката за отличието срещу Жинжин Жан. Олимпийската шампионка в дисциплината е Ана Коракаки, която в допълнителна серия си заслужи титлата - 8:6 срещу Моника Карш.

В първата серия от полуфинала състезателките трябваше да повалят мишената възможно най-много пъти от пет опита и Бонева стартира слабо, като направи само едно попадение и бе последна от осемте полуфиналистки.

След втората серия от пет изстрела Бонева пак се справи само с една мишена и положението ѝ се влоши значително. Все пак, българката се облагодетелства от грешките на съперничките си и направи 3 от 5, с което все пак се придвижи напред в класирането.

Само че с 5-те си от 15 точки Бонева все още беше далеч от 4-тото място, което деляха Моника Карш и Екатерина Коршунова - с по 10 точки. След четвъртата стрелба Бонева изоставаше на шест пункта от топ 4 и съответно преди последната серия от 5 изстрела българката нямаше как да се вреди сред битката за медалите.

В крайна сметка Бонева завърши с 11 точки и приключи битката на последното 8-мо място.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички