Ина Ананиева: Момичетата още не осъзнават какво са свършили, това е една приказка с щастлив край


Ина Ананиева: Момичетата още не осъзнават какво са свършили, това е една приказка с щастлив край
Снимка: БГНЕС

1277 0

Треньорът на ансамбъла по художествена гимнастика Ина Ананиева сподели какви са били емоциите, когато грациите ни спечелиха бронзовия медал на Олимпийските игри в Рио. Според нея те все още не са осъзнали какъв успех са постигнали.

Ананиева заяви, че момичетата сами ще решат какво да правят в бъдеще. "Аз лично ще си почина и вече ще реша дали да започна всичко отначало. Те сега трябва да си починат, някак досега всичко им беше планирано - ставаш, отиваш да тренираш, после възстановяване. Нещата друг им ги планираше, сега вече те сами ще трябва да си планират. Трябва да се насладят на работата, която свършиха", заяви Ананиева в сутрешния блок на Нова тв.

Триумфалната лебедова песен на златните момичета

"Те се изправиха и след случилото се с Цвети Стоянова, имахме един много тежък момент на самото Европейско първенство в Израел, аз затова не мога да кажа дали Олимпиадата е най-тежкото ни състезание. Мога да кажа, че е едно от най-щастливите, но не мога да кажа дали е най-тежкото. Общо взето, все още не можем да се съберем и да анализираме нещата, защото еуфорията е огромна - от журналисти, от фенове, в залата".

"Олимпиадата е много трудно състезание и няма общо с другите турнири и е много тежко да се издържи, но аз очаквах момичетата да играят без грешки и да вземат медал. Сега, като се върна назад, имахме много тежка квалификация, тежко ни беше, емоциите не могат да се опишат. Но мисля, че беше по-добре така, защото мисля, че нямаше да издържат на напрежението да играят два дни без грешка".

Грациите след медала: Не знаем на кой свят сме!

"Според мен, те още не осъзнават какво са свършили, не осъзнават, че от утре няма да са в залата да тренират. Едва ли в няколко изречения ще можем да изкажем емоциите, които изживяхме през тези години. Това е една приказка с един щастлив край, тези момичета го заслужаваха", завърши Ананиева.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички