Рио закри Игрите 2016 с грандиозна церемония


Рио закри Игрите 2016 с грандиозна церемония
Снимка: Guliver/Getty Images

2102 0

Олимпийските игри в Рио 2016 бяха закрити със семпла и в същото време внушителна церемония пред полупразните трибуни на стадион "Маракана". Домакините на Игрите направиха страхотен жест и към следващия организатор на Олимпиадата - Япония - която се готви да направи най-технологичния спортен (ще участват роботи като доброволци) форум след 4 години.

Бразилците отново включиха културно-музикално елементи, типични за страната, като не пропусна да отличи доброволците, които направиха самата Олимпиада в Рио възможна, както и да създаде шоу за спортистите.

Министър-председателят на Япония се появи по особено ефектен начин в центъра на "Маракана", за да маркира домакинството на Страната на изгряващото слънце на следващата Олимпиада, като преди неговата изява зрителите видяха демонстрация на популярната игра "Супер Марио".

02:00 часа - Церемонията по закриването на Олимпиадата започна с много фойерверки и препратки към откриващото шоу на Игрите в Рио 2016. Моментално зазвучаха традиционни бразилски ритми и в представлението бяха въвлечени иконични топуси за Рио като статуята на Исус Христос.

02:06 - Танцьорите от първата част на церемонията направиха с телата си петте олимпийски кръга, обединяващи света през изминалите 16 дни.

02:10 - 27 деца изпяха химна на Бразилия акапелно, което е допълнение към представлението в церемонията на откриването, когато също имаше по-различен прочит на химна на страната.

2:14 - Започва парадът на 205-те (реално 207 плюс Кувейт и отбора на бежанците) нации в Рио. За разлика от откриването, когато той продължи 2:15 часа, този път бе далеч по-кратък. Флагът на България е носен от Михаела Маевска, бронзова медалистка с ансамбъла по художествена гимнастика.

2:36 - Валежите над Рио, които започнаха преди ден, продължаваха и по време на церемонията по закриването, но това не попречи на изпълнението на програмата. Карнавалната атмосфера доминираше, главно заради нестихващия ентусиазъм на участващите танцьори и танцьорки.

3:05 - Приключи парадът на нациите и започна остатъка от културно-музикалната програма на церемонията.

3:15 - С една от последните си музикални композиции бразилците почетоха паметта на покойния Жоао Хаваланж, който през 2009 на конференцията на МОК в Копенхаген се прояви като основен радетел на провеждането на Олимпийските игри в Рио.

3:23 - Танците на последвалите танцьори бяха олицетворение на глината, която се добива от бреговете на Амазонка и която оживя на "Маракана" чрез отлични костюми и техники в движенията на участниците. Те подканиха всички спортисти и зрители да се присъединят към танца и шоуто наистина стана мащабно и грандиозно.

3:28 - По стара традиция по време на закриването на Игрите са наградени медалистите от Олимпиадата в Рио 2016.

3:42 - Наградиха символично четирима доброволци от стотиците, които допринесоха за провеждането на Олимпиадата в Рио.

3:43 - Последва още една официална част от церемонията по закриването - звученето на химна на Гърция и загасянето на олимпийския огън, който гря неспирно 16 дни.

3:49 - След официалните речи дойде ред на химна на Япония, в чест на следващия домакин на Олимпийските игри.

4:19 - Речта на Томас Бах приключи и той обяви края на Олимпийските игри в Рио, като в същото време символично призова спортистите да участват на следващата Олимпиада в Токио.

4:23 - Започна процедурата по загасяне на олимпийския огън.

4:30 - Последния бразилски музикален съпровод звучи за края на церемонията по закриването.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички