САЩ унижи Сърбия за златните баскетболни медали в Рио


САЩ унижи Сърбия за златните баскетболни медали в Рио
Снимка: Guliver/GettyImages

3102 0

САЩ очаквано спечели златните медали в баскетболния турнир. Момчетата на Майк Кжижевски най-накрая изиграха силен двубой, в който буквално премазаха Сърби и спечелиха с 96:66. 

Само преди няколко дни "янките" спечелиха срещу този съперник с едва 3 точки, но в събота вечер Дюрант и компания показаха най-доброто от себе си и не оставиха никакви съмнения кой е №1 в турнира.

Интрига имаше единствено в първата четвърт, когато нахъсаните сърби водеха в по-голяма част от 10-те минути. Разликата стигна 6 точки, но в края на частта Дюрант успя да поведе своите към обрат и 19:15.

Мачът беше решен във втората част, след като Дюрант вкара над 10 от 33-те точки на САЩ, а Сърбия отговори с едва 14. В третата четвърт разликата продължи да се увеличава, а последните 10 минути трябваше единствено да фиксират крайния резултат.

Кжижевски завъртя целия си състав и на паркета се появи дори Дреймънд Грийн, който в последните мачове влизаше много рядко. Харисън Барнс също записа няколко минути. Иначе разликата на няколко пъти премина границата от 40 точки, но в последните 4 минути Богданович поведе сърбите към по-малката разлика от 30 точки - 96:66. 

Най-резултатен в състава на САЩ беше Кевин Дюрант, който реализира 30 точки за 30 минути престой на терена. Демаркъс Къзънс пък записа дабъл-дабъл - 12 точки и 16 борби.

Това беше последен двубой за треньора Майк Кжижевски, който записа само едно поражение в кариерата си начело на тима - на Олимпийските игри в Атина. Оттогава насам САЩ взе 3 златни медала, а от следващия баскетболен сезон американците ще бъдат водени от легендата Грег Попович.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички