Илиана Раева: Този отбор достойно приключва своята кариера


Илиана Раева: Този отбор достойно приключва своята кариера
Снимка: Getty Images/Guliver

4841 0

"Доста сме изтощени от емоции, хубави преживявания и много въклнения. Много сме изтощени, но приятно уморени. Целта беше децата да играят силно, да спечелят олимпийския медал. Много съм щастлива, че този отбор достойно приключва своята кариера с единствения медал, който му липсваше". Това сподели председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева в ефира на Нова тв.

"Тези момичета осем години играха при едно много високо натоварване. Това е един много сериозен спортен цикъл, който е твърде натоварен откъм състезания. Това е много изтощително. Осем години с тренировки между 8 и 10 часа на ден е доста сериозна кариера. Дори не мога да си спомня, но мисля, че това е единственият ансамбъл в нашата история, който 8 години се е състезавал и има 80 медала от всички състезания", заяви още Раева, след което коментира съдийството на олимпийския турнир.

Ина Ананиева: Момичетата още не осъзнават какво са свършили

"Нашите момичета направиха една много малка грешка на финала на ленти, която може би е останала невидима за всички, защото те я отиграха много добре. Но разбрах, че и рускини, и италианки са допускали грешки. Не съм гледала записите, за да кажа дали е било нечестно. Но само мога да кажа, че руският отбор има много силни съчетания и трябва да са допуснали груба грешка да не са първи. За нас този медал е с цвят на злато. Има цяла съдийска маса, цяло ръководство. В крайна сметка, това е решение на съдиите и не мога да го коментирам", сподели още Раева.

Тя се върна и на случилото се с Цвети Стоянова преди два месеца, като заяви, че това се е отразило много на ансамбъла. Важното за нея е, че момичетата са успели да си върнат самочувствието и емоцията. Раева разкри още, че състоянието на Цвети става все по-добро, макар да е все още далеч от пълното възстановяване.

Правилникът на Олимпиадите прецака грациите за сребро

"За мен лично беше много трудно да върнем емоцията в момичетата. Това е спорт, който изисква емоция, артистичност, чувство. Когато душата ти е наранена от всичко, което се случи и след това е много трудно да се вдигне този отбор. Моите страхове бяха дали ще успеем да им върнем самочувствието."

"След случилото се с Цвети съперничките го използваха по най-добрия начин. Моите страхове бяха свързани именно стова - че ще използват случващото се в България, за да ни извадят от тройката. Много труден период минахме, но беше много трудно да върнем усмивките и душичките на тези момичета и да заиграят със страст и желание."

Триумфалната лебедова песен на златните момичета

"Явно успяхме, защото те наистина бяха усмихнати, смели, казваха, че им се играе и искат да завършат с медал. Имаше и една голяма тежест от очакванията на хората, те много ги обичат, но това тежи. Щастливи сме, че показаха, че те заслужават и получиха този медал. те са много щастливи сега. Получават хиляди поздрави сега. Цвети се възстановява, водих няколко разговора по телефона, ще бъде едно дълго възстановяване, състоянието ѝ е много тежко, но то върви единствено и само в посока подобряване", завърши Раева.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички