В мач на щурите обрати Франция излъга Сърбия с кош на Паркър


В мач на щурите обрати Франция излъга Сърбия с кош на Паркър
Снимка: Gulliver/ Getty Images

563 0

Франция и Сърбия изиграха зашеметяващ европейски баскетболен сблъсък в Рио де Жанейро, от който като финален победител излязоха "петлите" - 76:75. Големият Тони Паркър гарантира триумфа на френските национали, реализирайки победните 2 точки 31 секунди преди изтичането на времето в зала "Кариока". Така Паркър и компания имат 2 победи и 1 загуба в група А, докато западните ни съседи са с огледален баланс - 1-2.

Момчетата на Венсан Коле започнаха по фантастичен начин и в началните минути всичко се получаваше за играчите в синьо, които бързо дръпнаха с 20:4. Сърбите показаха характер и свалиха разликата до 26:17 след една част, благодарение на добър завършек на първата част, а след силна втора четвърт се доближиха още повече до Франция за 40:36 на почивката.

През третата част подемът в редиците на "плавите" продължи с пълна сила, като нямаше никакъв помен от бледите начални минути, в които те изоставаха с цели 16 точки. Сърбите стигнаха до тотален обрат след отлични отборни изяви и поведоха с 57:60 след 30 минути. Кулминацията бе запазена за заключителната десетка, която бе непрестанна гонитба в резултата и в която съдбата се усмихна на французите.

В един момент сръбската преднина бе 7 точки, но в последните 109 секунди Нандо Де Коло и Тони Паркър изстреляха родината си напред и заличиха разлика от 71:75, като Де Коло вкара три поредни точки, а Паркър реши всичко с кош за 76:75. До това се стигна след няколко грешки в атака на балканския тим, който все пак имаше шанс да спечели в самия край, но Богданович не успя от тройката.

Де Коло вкара 22 точки за Франция, Жофре Ловерн остана с 12, а Борис Диао бе на косъм от "трипъл-дабъл" с 11 точки, 9 борби и 9 асистенции. Паркър остана със скромните 6 точки.

За Сърбия Мирослав Радулица реализира 16, а Милош Теодосич и Стефан Маркович - по 10.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички