Рекордьорът Тони Паркър: Всичко е като сън


Рекордьорът Тони Паркър: Всичко е като сън
Снимка: Gulliver/ Getty Images

1124 0

Тони Паркър все още не може да осъзнае, че записа името си в историята на европейския баскетбол. Французинът стана най-резултатният играч в историята на европейските баскетболни шампионати по време на мача с Полша снощи.

"В началото на кариерата си не съм си и помислял, че в нейния край може да съм на такава позиция. Не съм си представял такова нещо в плановете си," сподели Паркър.

"Всичко е като сън. Не оценяваме тези неща, докато говорим за тях - да станеш топреализатор номер 1, да спечелиш Европейското първенство, да подобриш куп индивидуални рекорди... За мен е чест, че името ми се споменава за Най-добър играч в историята на европейския баскетбол", заяви баскетболистът.

"Има личности като Тони Кукоч, Дражен Петрович, които се открояват на фона на останалите в европейския баскетбол. Да гледаш някой от Франция толкова близо до номер 1 - невероятно е,", добави още той.

Тони Паркър спечели европейската титла с Франция през 2013 г., а сега "петлите" са твърдо решени да повторят постижението си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички