Истинска сензация при жените донесе историческо злато на Пуерто Рико


Истинска сензация при жените донесе историческо злато на Пуерто Рико
Снимка: Guliver/GettyImages

1719 0

Световната №2 в женския тенис Анджелик Кербер допусна шокираща загуба от Моника Пуиг във финала на Олимпийските игри в Рио де Женейро. Пуерториканката, която  е извън топ 30 на световната ранглиста, поднесе истинска сензация и донесе първото златно отличие от Олимпийски игри в историята на своята страна.

Кербер загуби първия сет с 4:6, след като Пуиг се вихреше с фамозна серия от печеливши удари и от форхенд, и от бекхенд, но след това германката се върна в играта с победа със същия резултат във втория сет. Всички очакваха германката да завърши успешно двубоя и да стигне до златото, но Пуиг изигра феноменални 5 гейма, регистрира 2 пробива и поведе с 5:0.

Кербер успя да вземе едното си подаване и да стигне до 2 точки за пробив, но Пуиг показа здрави нерви, спаси подаването си от 0:40, след като в третата точка и Кербер помогна, забождайки елементарен смач в мрежата, и взе златото след 6:1 в решаващата част.

Бронзът в турнира остана за Петра Квитова, която остави САЩ без медал от тенис надпреварата при жените. Тя спечели с 2:1 сета срещу американката Мадисън Кийс.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички