Серина Уилямс изравни Щефи Граф след като грабна титлата на "Уимбълдън"


Серина Уилямс изравни Щефи Граф след като грабна титлата на "Уимбълдън"
Снимка: Getty Images

2030 0

Две поредни загуби на финал и общо три загуби в турнири от Големия шлем, откакто през миналата година вдигна титлата на „Уимбълдън” – това беше психологическият товар върху раменете на световната номер едно Серина Уилямс преди днешния финал на свещената трева в Лондон срещу Анжелик Кербер. Точно Кербер победи Уилямс на финала на Australian Open тази година и можеше окончателно да се превърне в черна котка за преследващата рекорда на Щефи Граф от 22 титли от турнири от Големия шлем американка.

Този път не би – по-бързата настилка, предполагаща по-кратки разигравания и даваща повече предимство на търсещите печеливши удари се оказа най-добрият помощник за Уилямс, която победи със 7:5, 6:3.

Преди финала експертите бяха категорични – с дефанзивния си контраатакуващ стил Анжелик Кербер е явен аутсайдер в мача предвид факта, че той се играе на трева. И доста бързо на германката ѝ се наложи да влиза в ролята на аутсайдер – тя спаси цели три точки за пробив и някак успя да не влезе във финала с пробив пасив. Окуражително за Кербер беше, че Серина се движеше доста тромаво, но на трева херкулесовата ѝ сила и сервисът компенсираха това.

След като оцеля в началото, германката постепенно започна да става все по-смела и при 3:3 гейма успя да изравни до 40:40 на сервис на Уилямс, след като световната номер едно водеше с 40:15. С уникален подсечен бекхенд под ъгъл обаче Серина взе гейма. Същото стана и при 4:4, когато Уилямс се измъкна с ас и с мощна комбинация от форхенди.

Точно в края на сета Серина успя отново да натисне и в комбинация с грешки на Кербер си извоюва 15:40 на сервис на германката при 6:5 гейма – два сетбола! При първия Уилямс игра необмислена и много лоша къса топка, която моментално беше наказана, но при втория с чудовищен бекхенд по диагонала американката прониза безпощадно Кербер – 7:5.

Загубата на сета не обезкуражи Кербер, която превърна втората част в брутална битка. Всяка точка вече се превръщаше в изпитание, а Серина нямаше нито миг спокойствие, че при разиграване ще вземе лесно точката. И логично Кербер стигна до първата си точка за пробив изобщо в мача при 3:3 гейма, но Уилямс набързо заби два аса и се измъкна суха от водата.

Това се оказа повратният момент – Уилямс проби още в следващия гейм, при първия си шанс, с брутален форхенд, а на сервис за мача приключи с гейм на нула!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички