Фантастично! Съсипаният от контузии Дел Потро удари и Надал за финал в Рио


Фантастично! Съсипаният от контузии Дел Потро удари и Надал за финал в Рио
Снимка: Guliver/GettyImages

1227 0

Един от най-големите таланти в тениса - Хуан Мартин Дел Потро, чиято кариера се разви ужасяващо в последните 4 години заради контузии, е на финал на Олимпийските игри в Рио.

Аржентинският победител от US Open през 2009 година стигна до пълен обрат и 2:1 (5:7, 6:4. 7:6 (5)) над Краля на клея Рафаел Надал в безспорно най-стойностния двубой от тенис програмата на Летните игри.

Надал, който в петък спечели златните медали в турнира по двойки и изигра два много тежки мача, спечели първия сет драматично, но след това зачестиха непредизвиканите му грешки. Дел Потро се възползва максимално от това и стигна до успех с 6:4 във втория сет.

Така се стигна до решаваща трета част, в която и двамата дадоха всичко от себе си, а Дел Потро можеше да вземе успеха, след като проби на 15 и при 5:4 сервираше за мача! Надал обаче направи рибрейк на нула, след две поредни груби грешки на аржентинеца и два страхотни форхенда на Надал след това, като особено минаващият удар тип банан за последната точка в гейма вдигна всички на крака. При 5:5 пък Дел Потро поведе с 0:40 след страхотни тупалки от форхенд, но Надал някак се спаси и се стигна до тайбрек. В него Дел Потро даде заявка за победа с ранен минипробив, спечели всичките си сервиси до 6:4, включително с ас точно когато бразилската публика дюдюкаше и се мъчеше да го изкара от равновесие, но при 4:6 и сервис на аржентинеца Надал при блестящо разиграване и размяна на мрежата върна минипробива.

Последва любимата комбинация на Надал от адвантидж полето - сервис по диагонала и форхенд в обратния ъгъл. Дел Потро обаче върна и двата удара, а Надал при опит за уинър по обратния диагонал от форхенд - неговият коренен удар, прати топката в аут - 5:7 точки за Дел Потро и финал за аржентинеца.

След като отстрани Новак Джокович в първия кръг, сега Дел Потро има шанс да бие и №2 в света Анди Мъри. Британецът се класира безпроблемно за финала след победа в два сета над Кей Нишикори - 6:1, 6:4.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички