Три дена преди старта: В Токио не изключват повторно отлагане на Олимпийските игри


Три дена преди старта: В Токио не изключват повторно отлагане на Олимпийските игри
Снимка: Getty Images

4153 0

Председателят на организационния комитет на Токио 2020 Тоширо Муто хвърли в смут целия спортен свят, след като на пресконференция три дена преди откриването на Летните олимпийски игри заяви, че не изключва възможността форумът да бъде отменен за втори път:

"Не можем да знаем какво ще се случи с броя на положителните тестове, така че ще продължим да наблюдаваме ситуацията. Ще продължим и да водим дискусии с всички засегнати, като целта е да реагираме на момента, в който има някаква промяна", така отговори на въпрос Муто за това дали Игрите могат да бъдат отложени отново.

Планът е Олимпиадата в Токио да бъде проведена без зрители по стадионите, залите и съоръженията. Един от най-големите спонсори пък вече се отказа от своите рекламни кампании, за да не рискува имижда си (подробности за решението на "Toyota" четете тук). 

Междувременно броя на положителните проби за КОВИД-19 продължи да нараства и днес гимнастички от САЩ се оказаха заразени.

Организаторите на Олимпиадата дори издадоха книжка с правила и препоръки към спортистите и техните треньори, наречена "Playbook", която съдържа доста любопитни текстове - разгледайте я тук!

А вчера (19 юли) българските надежди в бадминтона сестри Стоеви разказаха каква е обстановката в Олимпийското село в Токио.

ТУК МОЖЕТЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ ГАЛЕРИЯ със снимки от Олимпийското село!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички