Шокиращото решение на суперзвезда, което разцепи света на две на Олимпийските игри


Шокиращото решение на суперзвезда, което разцепи света на две на Олимпийските игри
Снимка: GettyImages

3787 0

Немислимото се случи и, след като преди ден отказа да участва в многобоя в отборната надпреварата, суперзвездата на спортната гимнастика Симон Байлс реши категорично да не участва и в индивидуалната надпревара в многобоя при жените.

Действащата шампионка Симон Байлс се оттегли от индивидуалния финал в многобоя на Олимпийските игри в Токио поради психическите си проблеми, потвърдиха от Американската федерация по спортна гимнастика.

"След допълнителни медицински прегледи, Симон Байлс се оттегли от индивидуалния финал в многобоя на Игрите в Токио, за да се концентрира върху психическото си здраве“, се казва в изявление на Американската федерация.

Тя добави, че решение относно това дали Байлс ще участва във финалите на останалите уреди ще бъде взето след допълнителни прегледи. „Ще продължим да следим всекидневно състоянието на Симон, за да решим дали тя ще участва във финалите на отделните уреди следващата седмица“.

24-годишната суперзвезда, едно от лицата на Токио, се оттегли след прескока си поради проблеми с психическото си здраве. Това буквално разцепи не само САЩ, но и светът на два лагера. Едни критикуват жестоко Байлс, че е "предала" доверието на своите съотборници и на своята нация в най-големия спортен форум. Други обаче пък защитават яростно това нейно решение, като настояват, че трябва да се даде повече гласност на проблемите с психичното здраве на спортистите. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички