Шокиращото решение на суперзвезда, което разцепи света на две на Олимпийските игри


Шокиращото решение на суперзвезда, което разцепи света на две на Олимпийските игри
Снимка: GettyImages

3133 0

Немислимото се случи и, след като преди ден отказа да участва в многобоя в отборната надпреварата, суперзвездата на спортната гимнастика Симон Байлс реши категорично да не участва и в индивидуалната надпревара в многобоя при жените.

Действащата шампионка Симон Байлс се оттегли от индивидуалния финал в многобоя на Олимпийските игри в Токио поради психическите си проблеми, потвърдиха от Американската федерация по спортна гимнастика.

"След допълнителни медицински прегледи, Симон Байлс се оттегли от индивидуалния финал в многобоя на Игрите в Токио, за да се концентрира върху психическото си здраве“, се казва в изявление на Американската федерация.

Тя добави, че решение относно това дали Байлс ще участва във финалите на останалите уреди ще бъде взето след допълнителни прегледи. „Ще продължим да следим всекидневно състоянието на Симон, за да решим дали тя ще участва във финалите на отделните уреди следващата седмица“.

24-годишната суперзвезда, едно от лицата на Токио, се оттегли след прескока си поради проблеми с психическото си здраве. Това буквално разцепи не само САЩ, но и светът на два лагера. Едни критикуват жестоко Байлс, че е "предала" доверието на своите съотборници и на своята нация в най-големия спортен форум. Други обаче пък защитават яростно това нейно решение, като настояват, че трябва да се даде повече гласност на проблемите с психичното здраве на спортистите. 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Из архива


Гробаря от София, покорил Франция и вдъхновил легендарния Лев Яшин

Името Димитър Антонов едва ли говори много на съвременните фенове на футбола. Вратарят, който е един от първите...

Реклама

Най-четени новини


виж всички