САЩ разби Австралия за 53-а поредна победа на Олимпийски игри


САЩ разби Австралия за 53-а поредна победа на Олимпийски игри
Снимка: Getty Images

907 0

Бриана Стюарт вкара 23 точки, а САЩ стигна до убедителна победа над Австралия и се класира за полуфиналите на олимпийския баскетболен турнир за жени в Токио, където ще срещне състава на Сърбия в търсене на седма поредна титла.

Бритни Гринър добави 15 пункта, а Аджа Уилсън десет за успеха със 79:55 срещу световния №2. Тимът ще се изправи срещу сръбкините в петък, след като европейските шампионки и бронзови медалистки от Рио надвиха Китай със 77:70. Домакините от Япония се изправят срещу Белгия, а Франция играе с Испания в останалите два четвъртфинални сблъсъка по-късно през деня.

САЩ записа 53-а последователна победа на Олимпийски игри. Невероятната серия стартира с мача за бронзовите медали през 1992 и включва рекордните шест поредни златни медала и четири успеха в Токио. Американките са спечелили осем от последните девет олимпийски титли, като единствено се разминават със златото на дебютния турнир през 1996, когато печелят сребро зад Съветския съюз, и през 1992, когато се задоволяват с бронза.

По-рано през деня, високото крило Джелена Брукс вкара 18 точки за успеха на Сърбия на Китай. Соня Васич и Ана Дабович реализираха съответно по 16 и 13 за втория пореден полуфинал на сръбкините в едва втората им поява на най-големия спортен форум. Сърбия се класира за дебютните си Игри в Рио преди пет години, където надви Австралия с две точки в четвъртфиналите, но загуби от Испания в полуфиналите, преди да надиграе Франция за бронза.

ТУК МОЖЕТЕ ДА НАУЧИТЕ КЪДЕ ДА ГЛЕДАТЕ 1/2-финала на Евелина Николова в Токио днес!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички