Руснаците нададоха вой до небето след среброто на Дина Аверина


Руснаците нададоха вой до небето след среброто на Дина Аверина
Снимка: Getty Images

13211 0

Руснаците изразиха гнева си заради съдийството във финала на индивидуалния многобой по художествена гимнастика на Олимпийските игри в Токио. Израелката Линой Ашрам сложи край над 20-годишната доминация на Русия с победа над трикратната световна шампионка Дина Аверина.

Президентът на Руския олимпийски комитет (РОК) заяви, че страната ще изпрати обжалване до Международната федерация по художествена гимнастика (ФИГ). „Решихме, че няма да си затворим очите в тази ситуация. Вече подготвяме официално обжалване до Международната федерация. Бихме искали да получим обяснение по няколко проблема“, каза Станислав Поздняков в изявление в Инстаграм, акцентирайки върху „съдийството“.

Самата Аверина сподели, че не смята, че „е било честно“. Известни руснаци обвиниха съдиите в предубеденост. „Дина не загуби, тя спечели. Но, за съжаление, съдийството беше безкрайно несправедливо. Това просто беше подигравка с художествената гимнастика. Достатъчно, те се умориха от Русия. И съдиите решиха да подкрепят това момиче от Израел“, каза Ирина Винер, президент на Руската федерация по художествена гимнастика.

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова също беше бясна, обвинявайки съдиите в извършването на „измама пред целия свят“. „Онези, които стартираха русофобската война срещу спорта не можеха да позволят тази победа“, сподели тя по Telegram. Прима балерината Светлана Захарова определи днешното съдийство като „грабеж“.

Повече за състезанието и за представянето на българката Боряна Калейн прочетете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички