Първа огромна сензация в олимпийското плуване в Токио


Първа огромна сензация в олимпийското плуване в Токио
Снимка: GettyImages

7973 0

Още в първия ден на един от най-атрактивните спортове на Летни олимпийски игри - плуването, зрителите станаха свидетели на абсолютна сензация. Основният фаворит на 400 метра съчетано плуване Дая Сето отпадна още на полуфиналите в надпреварата и дори не съумя да влезе във финала, въпреки че в Рио през 2016 година стигна до бронз. 

Японецът, който беше една от големите надежди на домакините на Игрите за златен медал, беше абсолютен фаворит за първото място не само в полуфинала си, но и в цялата дисциплина. Неговият старт определено беше обещаващ, след като се изстреля пред конкуренцията, а на бруст натрупа и солидна преднина спрямо преследвачите. 

Нещата за него се объркаха в последните 100 метра, в които в стил "кроу" той не просто загуби цялата си преднина, но и дори не успя да влезе в топ 4 в крайното класиране, въпреки че след бруста водеше с почти цяло тяло. 

С брутален финален спринт серия №4 беше спечелена от Брендън Смит с време от 04:09,27, следван от италианеца Алберто Рицети и Джей Литърланд. Единственият шанс да стигне до финал за Сето беше да се класира по време, но неговите 04:10,52 не стигнаха за финал и така японецът отпадна. 

Следете ВСИЧКО от олимпийските игри 2020 в Sportlive.bg.! 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички