Николай Валуев за транссексуалната щангистка: Дискредитират женския спорт!


Николай Валуев за транссексуалната щангистка: Дискредитират женския спорт!
Снимка: Getty Images/Guliver

1146 0

Бившият световен шампион по бокс в тежка категория Николай Валуев коментира участието на транссексуалната участничка във вдигането на тежести за жени Лоръл Хъбърд на Олимпийските игри в Токио. Хъбърд смени пола си през 2012 г. и спечели титлата на Тихоокеанските игри през 2019 г. при жените.

"Да видиш мъж да излиза от женската тоалетна до вчера беше удивително, но ако сравнението не е съвсем точно, то човешката особеност да налагаш силните за сметка на слабите се среща достатъчно често. Това винаги е било нещо некрасиво и нечестно. МОК реши да поправи тази практика на осъждане"

"Маргиналността на ситуацията е в това, че благодарните последователи на променения морал в спорта с всяка година са все повече, а дискредитацията на женския световен спорт не е далеч. Едва ли ще видим обратното движение в мъжкия спорт, и ако го видим, това ще са единични случаи"

"Когато тези бивши мъже няма да са на първо място на пиадестала, заемайки чуждо място, ще се радвам за истинските жени", написа Валуев в Инстаграм.

Вижте и защо могат да разрешат марихуаната за спортистите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички