Интересно: Заради случая с ШаКари Ричардсън разрешават марихуаната на спортистите?


Интересно: Заради случая с ШаКари Ричардсън разрешават марихуаната на спортистите?
Снимка: Getty Images

4392 0

Малко преди началото на Олимпийските игри в Токио американката ШаКари Ричардсън бе дисквалифицирана, тъй като в една от пробите ѝ бяха открити следи от канабис и тя получи едномесечно наказание.

Тогава спринтьорката заяви, че е пушила марихуана заради смъртта на майка си и го е направила в щата Орегон, където употребата на това вещество е легална.

Днес президентът на Световната атлетика Себастиан Коу заяви, че правилата, които забраняват канабиса на атлетите, трябва да бъдат преразгледани:

"Трябва да погледнем отново тези правила. Нормално е да го направим, не са гравирани в камък, че да не можем да ги променим. Както важи за целия свят, ние също се адаптираме към новите стандарти. Комисията за почтеност в леката атлетика е звеното, което ще се занимава с този въпрос. Говорих с председателя й Дейвид Хауман и те ще започнат скоро работа", заяви той и добави:

"Съжалявам за ШаКари. Заради този случай Олимпийските игри загубиха един от най-големите си таланти. Сигурен съм, че тя ще преодолее случилото се, но за турнира това наистина е голяма загуба".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички