Крайни мерки: Джудистка си обръсна главата, за да мине кантара в Токио 2020


Крайни мерки: Джудистка си обръсна главата, за да мине кантара в Токио 2020
Снимка: Getty Images

3321 0

Корейската джудистка Канг Ючонг имаше проблеми с теглото преди участието си на турнира по джудо на Олимпийските игри в Токио. За да намали бързо теглото си, тя прибегна до нетрадиционен в спорта метод.

25-годишната спортистка се състезава в категория до 48 кг., но от октомври миналата година страда от силни болки в лявото коляно и не може да контролира теглото си по време на тренировки. В резултат на това ден преди битката си на Олимпиадата Ючонг тежеше 48,850 кг. при допустимо тегло 48,500.

Канг се е опитала да отслабне с джогинг, но тялото ѝ е било толкова дехидратирано, че в един момент джудистката загубила съзнание от пренапрежение. Два часа преди официалното претегляне тя е имала нужда да свали 150 грама спешно. За да се избави от тях, спортиската предприе крайни мерки и подстрига косата си напълно. Везните показаха 48,500 кг.

За съжаление, жертвата на Ючонг не даде резултат и тя загуби първия си мач - срещу Маруса Стангар от Словения. Корейката отпадна от Игрите в 1/16-финалите. А защо треньор нашамари джудистката си преди мач в Токио четете тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Из архива


Печалният художник на съветския футбол

Една от най-ярките, но същевременно и най-тъжни истории в съветския футбол безспорно е тази на Фьодор Черенков....

Реклама

Най-четени новини


виж всички