Йордан Йовчев посочи основните грешки на Дейвид Хъдълстоун от Олимпиадата в Токио


Йордан Йовчев посочи основните грешки на Дейвид Хъдълстоун от Олимпиадата в Токио
Снимка: Lap.bg/ колаж: SportLive

10182 0

Генералният секретар на Българската федерация по гимнастика Йордан Йовчев направи анализ на представянето на Дейвид Хъдълстоун на Олимпийските игри в Токио. Пред "БНР" легендарният ни гимнастик изрази съмнение, че младокът трябва да вземе участие на Световното първенство, което ще се проведе в Япония през тази есен:

"Аз не съм убеден, че Дейвид Хъдълстоун трябва да ходи на световното първенство в Япония през есента. Според мен той трябва да си вземе почивка. Да се възстанови от травмите. Ние искаме ежедневно спортистите ни да полагат усилия, да надграждат и да използват таланта и уменията си. Искаме, когато отидем на състезание, не само да сме добри домакини, но и да се представим добре. Имаме очаквания към състезателите. В крайна сметка се полагат много усилия и от треньори, и от ръководство, за да могат те да бъдат успешни. Младежкият ни национален отбор в Мерсин извоюва бронзов медал. Тези младежи, някои от тях са мъже, и ще се състезават при мъжете от другата година. Трябва да им се даде шанс. Имаме едно много добро поколение, надявам се, че ще успеем да ги съхраним. Вътрешната конкуренция ще им даде мотив да стават по-добри. Имат потенциал. Аз залагам много на Димитър Димитров и на Йордан Александров", заяви Йовчев, който след това обърна специално внимание на Хъдълстоун:

"Аз лично се надявах той да преоткрие себе си. Много пъти сме си говорили, че ще промени начина си и подхода си към тренировките. Да е много по-концентриран. Малко закъсняхме с подготовката, тъй като го съпътстваха доста контузии. Не можа да му стигне времето за една суперподготовка. Той е талантлив. И се надявам, че занапред ще бъде много по-последователен в ежедневието си и, че ще надгражда. Надявам се, че тепърва му предстои едно по-добро бъдеще. Има доза разочарование. Очаквахме много повече. Той направи от 6 уреда, 70 процента грешки. Едно е да изиграеш, за да видим къде си, никой не очаква чудеса и финали, но поне си изиграй програмата, която си тренирал", завърши сребърният ни медалист от Атина 2004.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама
Избрано от Бокс

Ревю на Fite.tv - мачовете на братя Пулеви, много бой, забавление и отлична цена

Съвсем скоро ще видим завръщането на Кубрат и Тервел Пулеви на ринга. Двамата се изправят съответно срещу Джери...

Реклама
Най-четени новини

виж всички