Добрич устрои чудесно посрещане на златната си медалистка от Токио Стойка Кръстева


Добрич устрои чудесно посрещане на златната си медалистка от Токио Стойка Кръстева
Снимка: Alexander Stoyanov / LAP.bg

779 0

Олимпийската ни шампионка при 51-килограмовите от боксовия турнир в Токио – Стойка Кръстева, развя знамето на Добрич в родния си град. Тя направи това при среща в Общината, където бе поканена от кмета Йордан Йорданов.

"Развълнувах се, защото тези две имена на мои учители – на първата ми учителка г-жа Денка Иванова и на класния ми ръководител от пети клас, г-жа Гергана Генчева, както и първият ми треньор Стефан Петков – тези трима души значат много за мен. На тях дължа всичките си успехи – на първите две в училище и на треньора в залата – те ме направиха това, което съм сега. Изключително съм благодарна на тези хора, защото когато един спортист е на върха, всички са с него, а когато е в падение, малко са хората, които остават до него, а те бяха винаги до мен", каза Стойка по време на посещението си в родния си Добрич.

С нея бяха съпругът и родителите ѝ, които от години живеят в плевенското село Върбица. Именитата спортистка бе посрещната още от председателя на Общинския съвет Нивелин Радичков, първия ѝ треньор Стефан Петков, директора на Спортното училище Николай Дяков и председателя на Спортен клуб "Бокс Добрич" Радослав Йорданов.

"Добрич показа, че Добруджа ражда победители. Добре дошла у дома", приветства я кметът, като ѝ връчи подаръци – часовник с емблемата на града "Стария Добрич", за да не забравя корените си; книги и албуми, както и знамето на Добрич, което Стойка гордо развя.

Директорът на Спортното училище, чиято възпитаничка е Кръстева, пък подари плакет на шампионката и я увери, че ликът ѝ ще стои на почетно място в училището.

"Благодарна съм, че не сте ме забравили, както аз никога не съм забравила Добрич. Нека нашият град бъде на върха не само в спорта, а и във всичко", каза още развълнуваната Стойка.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Из архива


От двете страни на "Ел Класико": Кой влюби в себе си и Реал Мадрид, и Барселона

"Ел Класико" за пореден път ще прикове вниманието на милиони зрители по света. Немалко футболисти познават...

Реклама

Най-четени новини


виж всички