Дейвид Хъдълстоун атакува Игрите в Токио след тежка контузия в глезена


Дейвид Хъдълстоун атакува Игрите в Токио след тежка контузия в глезена
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

2008 0

Единственият ни представител в спортната гимнастика на Олимпийските игри в Токио това лято Дейвид Хъдълстоун ще се опита да влезе във финала на многобоя, без да се цели във финал на отделните уреди. Това обявиха днес Хъдълстоун, личният му треньор Дамян Игнатов и националният селекционер Милко Танкушев на пресконференция в Пресклуб България.

Неотдавна на силова тренировка Хъдълстоун е застигнат от тежка контузия – изваждане на левия глезен. Това утежнява състоянието му, тъй като има стара травма в петата. На Световната купа преди месец в Осиек, Хърватия, гимнастикът успя да спечели бронзов медал на успоредка, въпреки страданието и с помощта на масажиста, разказа националният селекционер Милко Танкушев.

След завръщането у нас, Дейвид е подложен на инжекции и постепенно се нормализира. Вече тренира на 5 уреда /халки, висилка, успоредка, кон с гривни, прескок/, каза старши треньорът на националния отбор. Той се надява, че ще включи и 6-та дисциплина – съчетанието на земя. „Доколко е възможно на 100 процента да се възстановя до Олимпиадата? Не мисля, че ще бъде възможно, дори и след това, но основна роля ще изиграе волята ми и любовта към спорта“, сподели гимнастикът.

Стремежът му е да изиграе правилно съчетанията си и на 6-те уреда и да намери място сред 24-те финалисти в многобоя. Няма да гоня финал на отделен уред, категорично заяви Дейвид Хъдълстоун. „Класиране в топ 24 би било логично за неговата подготовка“, смята Танкушев. Конкуренцията е много голяма. „Ако влезе в топ 24, ще е най-голямото постижение в мъжката ни гимнастика от последните 7-8 години“, добави личният треньор на Дейвид Дамян Игнатов.

Вдругиден вечерта Хъдълстоун заминава за японската столица заедно с личния си наставник. Ще има седмица за адаптация. Турнирът по гимнастика ще започне на 24-ти юли. „Ще бъде странно без публика, но за мен ще е като голяма Световна купа. Ще се концентрирам върху себе си“, изрази очакваното преживяване гимнастикът.

Националният селекционер Танкушев няма да пътува. Той е преценил, че не е необходимо, а и финансово федерацията е без пари. През октомври предстои Световно първенство в Япония и до края на юли трябва да се платят половината от необходимите средства, покриващи разходите за участие, изрази притеснението си специалистът. Федерацията се надява на помощ от ММС, стана ясно на пресконференцията.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички