Аверина заплака след второто място, обвини съдиите за загубата си


Аверина заплака след второто място, обвини съдиите за загубата си
Снимка: Getty Images

24786 0

Руската гимнастичка Дина Аверина сподели емоциите си, след като остана на второ място в индивидуалното състезание по художествена гимнастика на Олимпийските игри в Токио. Звездата в този спорт не успя да скрие сълзите си заради факта, че беше победена от израелката Линой Ашрам.

"Разбира се, че боли. Дори не от факта, че заех второто място. Много се радвам, че поне получих медал. Просто е обидно и болезнено, че днес имаше несправедливо съдийство. За това, че първото място беше взето от момиче, което се представи с падане", заяви рускинята, цитирана от "Мач ТВ".

"Преминах през всички уреди горе-долу чисто, с достойнство, колкото можех и заех второ място. Повече ми е обидно заради несправедливостта. Винаги съм за честния спорт. Знаех всички оценки, знаех къде отивам, каква е разликата. Но този път не се настроих колко трябва да наваксам, колко трябва да получа и колко - не. Затова не можах да разбера съдийството", продължи Аверина.

"По-рано, ако разбирах, че когато правя така, ме оценяват така, сега аз го правя, но не ме оценяват. Затова да се броят оценките е безсмислено. Много съм доволна от себе си, че излязох на четири уреда спокойно, без притеснение и направих каквото можах", завърши гимнастичката. Нейният щаб подаде контестация след оценката, но тя бе отвхрълена. А как нашата представителка във финала - Боряна Калейн, коментира участието си четете тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички